מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 23°c
באר שבע 25°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
י"ב סיון התשפ"ו | 28.05.2026
תל אביב 23°c
באר שבע 25°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לקוח בינלאומי: אלביט זכתה בחוזה של 350 מיליון דולר לשדרוג טנקים

במסגרת החוזה תשדרג אלביט מערכות את מערכות הטנקים במטרה להאריך את חייהן המבצעיים ולשפר את כשירותן לקרב. תוכנית ההשבחה כוללת החלפה ושדרוג של מערכות מרכזיות בטנק

לקוח בינלאומי: אלביט זכתה בחוזה של 350 מיליון דולר לשדרוג טנקים
משגר רקטות PULS של אלביט צילום: אלביט מערכות

אלביט מערכות בע"מ הודיעה היום כי זכתה בחוזה בהיקף של כ-350 מיליון דולר מלקוח בינלאומי, לשדרוג טנקי מערכה (Main Battle Tanks). התוכנית כוללת את האינטגרציה של מערכות בקרת אש מתקדמות, מערכות הנעה חשמליות לתותח ולצריח, פתרונות תקשורת ומודעות מצב, וכן חבילת שדרוג אמצע חיים (Mid-Life Upgrade). החוזה יבוצע על פני ארבע שנים.

במסגרת החוזה תשדרג אלביט מערכות את מערכות הטנקים במטרה להאריך את חייהן המבצעיים ולשפר את כשירותן לקרב. תוכנית ההשבחה כוללת החלפה ושדרוג של מערכות מרכזיות בטנק, ובכללן כוונות אלקטרו אופטיות קלות משקל ובעלות ביצועים גבוהים עם יכולות בינה מלאכותית (AI) המאפשרות תצפית ביום ובלילה, וכן יכולות מתקדמות של איתור ומעקב אחר מטרות.

החוזה כולל גם אספקת חלקי חילוף ומתן שירותי תחזוקה ותמיכה טכנית, כדי להבטיח זמינות מבצעית ארוכת-טווח. בנוסף, החוזה כולל את שילובה של חליפת תקשורת קולית מאובטחת ובעלת קיבולת גבוהה.

בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "אלביט מערכות היא מובילה עולמית בתוכניות להשבחת טנקים. תוך ניצול החוזקות והמומחיות של חטיבות החברה, אנו מספקים פתרונות מקיפים ומשולבים הכוללים מערכות בקרת אש, מערכות אלקטרו אופטיות ותקשוב מהדור החדש, יחד עם תתי מערכות מתקדמות נוספות. סינרגיה זו משפרת את האפקטיביות, הקישוריות והשרידות של טנקי המערכה, ומבטיחה שלקוחותינו ישמרו על יתרון מבצעי מכריע".

אלביט מערכות מערכות הגנה

 צבע אדום

art