מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 22°c
בית שמש 18°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
י"ב סיון התשפ"ו | 28.05.2026
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 22°c
בית שמש 18°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השקל מזנק, הדולר נופל: האם בנק ישראל ייכנס לתמונה?

התחזקות השקל נמשכת ושער הדולר ירד ל־2.84 שקלים, מה שמעורר ביקורת במגזר העסקי וקריאות להתערבות מצד בנק ישראל

השקל מזנק, הדולר נופל: האם בנק ישראל ייכנס לתמונה?
סמוטריץ' והנגיד ירון צילום: Yonatan Sindel/Flash90

השקל הישראלי התחזק אתמול (רביעי) בצורה חדה נוספת מול המטבעות הזרים, כאשר שער הדולר ירד לרמה של 2.84 שקלים. גם האירו והפאונד הבריטי נחלשו מול השקל, מה שמעורר דאגה במגזר העסקי לצד קריאות להוזלת מחירים לצרכנים.

בקרב גורמים עסקיים נשמעת ביקורת חריפה כלפי מדיניות אי־ההתערבות של בנק ישראל. לטענתם, התחזקות השקל עלולה לפגוע ביצוא ובענף ההייטק, והם מזכירים כי בעבר הבנק המרכזי התערב במצבים חריגים בשוק המט”ח.

בסביבת בנק ישראל מציינים כי לבנק עומדים מגוון אפשרויות, כולל אפשרות לרכישת דולרים, וכי הנושא נבחן בעקבות הזינוק בערך השקל.

במקביל, שר האוצר סמוטריץ’ פנה לראשי המגזר העסקי בדרישה לפעול להורדת מחירים. במכתב ששלח קרא להעביר את השפעת התחזקות השקל אל הציבור, וטען כי לא ייתכן שעסקים יבקשו סיוע בתקופות משבר אך לא יגלגלו לצרכנים את ההטבות בתקופות של התחזקות המטבע.

סמוטריץ’ קרא לכנס את היבואנים והעסקים בהקדם כדי לקדם הורדת מחירים, ופנה במיוחד ליבואני המזון שלדבריו מעלים מחירים במהירות כשהדולר מתחזק, אך נמנעים מהוזלות כשהוא נחלש.

דולר שקל מט"ח בנק ישראל שר האוצר

 צבע אדום

art