יקי אדמקר: נעמה לזימי: אני מעדיפה לשבת עם רע״מ ולא עם ש״ס ויהדות התורה. כל מילה נוספת מיותרת.
גבר בנה העתק של שער אושוויץ ומשרפה מחוץ למשרדי מס הכנסה
מנהל משרד פרסום בגרמניה הציב העתק של שער אושוויץ, הנושא את הכיתוב "Arbeit macht frei" מול משרדי מס הכנסה, כולל העתק של תנור ממחנה ריכוז. הוא נעצר אשמת הסתה לשנאה
גבר פולני בן 33 המתגורר בגרמניה צפוי לעונש של עד חמש שנות מאסר לאחר שבנה העתק של שערי אושוויץ והקים אותם מחוץ למשרד מס הכנסה.
לדברי אמו, האיש, המכונה מריוס פ., "התמלא זעם" מחוב לרשות המסים שלא שולמו בסך כ-70.000 יורו ונכנס לדיכאון.
השער בגובה שני מטרים, הושאר מחוץ למשרד המס בעיירה הבווארית אגנפלדן באפריל, והיה העתק כמעט זהה לשערי מחנה הריכוז הידועים לשמצה, עד כדי כך שאפילו ה-"B" באותיות "Arbeit Macht Frei" (העבודה משחררת) היה הפוך, כפי שהיה במקור.
הוא הושלם עם צלבי קרס מעץ שעיטרו את החלק החיצוני של השערים. בהמשך הוא הציב בחניון של משרד מס הכנסה מבנה שחור דמוי ארובה שדמה לתנור שריפה ששימש במחנות הריכוז. הוא כלל את התווית "ציקלון B", שם החומר הכימי הציאניד שימש בתאי הגזים.
מריוס נעצר באמצע אפריל לאחר שהמשטרה בדקה טביעות אצבע שלו, והוא ממתין כעת למשפט. סמלים נאציים נוספים התגלו מאוחר יותר בדירתו, אמו אמרה לעיתון הגרמני "בילד" כי בנה "לא קיצוני ולא אנטישמי", אלא היה "המום" ו"מדוכא".
בגרמניה יש אחד החוקים המחמירים ביותר באירופה בנוגע להתייחסויות פומביות לתקופת הנאצים, וכל עבירה הנחשבת כמעידה על פשעי הנאצים עלולה לגרור עונש של חמש שנות מאסר. ראש העיר המקומי מרטין ביבר כינה את ההעתקים "חוצפה ומגעילה" ו"עלבון לחברה".
