מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 22°c
אשדוד 21°c
ט"ו סיון התשפ"ו | 31.05.2026
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 22°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קריאת חירום: גם יתומה, גם מושתלת כליה, גם חסרת כל - לפני חתונתה

ראש הישיבה רבי חיים פיינשטיין בהתגייסות יוצאת דופן עבור כלה שעברה השתלת כליה וניצבת בפני חופתה ללא משענת • "בלי ספק שכל התורמים בנדיבות ליבם יזכו לברכת השם בכל אשר איתם" • הגר"ח מברך את התורמים 350 שקלים בבריאות לאורך ימים ושנים טובות, ולנחת דקדושה

קריאת חירום: גם יתומה, גם מושתלת כליה, גם חסרת כל - לפני חתונתה
הגר"ח פיינשטיין נרתם למצוות הכנסת כלה צילום: קופת העיר

בימים אלו יוצאת ממעונו של ראש הישיבה הגאון הגדול רבי חיים פיינשטיין קריאה של חירום המעוררת הדים רבים. הירתמותו האישית והנדירה של הגר"ח מגיעה בעקבות מקרה קורע לב שהובא לפתחו, אודות כלה יתומה ומושתלת כליה, אשר עומדת רגע לפני הקמת ביתה ואין בידה מאומה.

מדובר בנערה שמסכת חייה רצופה בקשיים רפואיים ואישיים כבדים. כבר משנות ינקותה סבלה ממצב בריאותי רופף, שהלך והחמיר עם השנים. המצב הגיע לנקודת קצה שאילצה אותה לעבור ניתוח מורכב של השתלת כליה, הליך אותו עברה בחסדי שמים בהצלחה רבה. 

בתוך ים הייסורים והטיפולים, נגזרה עליה גם יתמות קשה, שהותירה אותה ללא משענת כלכלית או תמיכה משפחתית יציבה.

לשמח כלה ערב חתונתה הקליקו כאן>>>

כעת, לאחר שצלחה את מסלול הייסורים הארוך וסכנת החיים מאחוריה, זכתה הנערה להתארס בשעה טובה. אולם, השמחה הגדולה מהולה בעוגמת נפש נוראה. הכלה ניצבת בפני יום חופתה כשהיא חסרת כל. חוסר האונים והבושה הטבעית מנעו ממנה לפשוט יד ולבקש עזרה, עד שהדברים הגיעו לשולחנו של ראש הישיבה, שלקח את המשא הכבד על כתפיו.

בדברי קריאתו המיוחדים מתאר הגר"ח את מסכת התלאות שעברה: "הכלה היתומה, שנולדה חולנית ובהמשך השנים היא נצרכה לעבור השתלת כליה, ועברה את זה ובניסים עברה את זה בהצלחה, ועכשיו היא עומדת כעבור שנים של סבל, -היא כעת עומדת להקים בית בישראל, להיכנס לחופה…".

הגר"ח מוסיף ומתאר את המצוקה הדחופה: "אין מי שילווה אותה לחופה, וגם אין לה במה להיכנס לחופה, ועל כן זה מצווה גדולה מאוד לתרום לעניין הזה, הכנסת כלה וצדקה ולהחיות רוח שפלים".

בהמשך דבריו מבהיר הגר"ח בדברים חתוכים וברורים מה גדול הוא השכר המצפה למסייעים: "ובלי ספק שכל התורמים בנדיבות ליבם יזכו לברכת השם בכל אשר איתם, כמו שכתוב בפסוק, רודף צדקה וחסד ימצא חיים צדקה וכבוד".

בסיום הקריאה, מברך ראש הישיבה באופן אישי את המרימים תרומה בסך 350 שקלים: "ויהיה לתורמים ברוחב לב, הם ומשפחותיהם יזכו לבריאות לאורך ימים ושנים טובות, לפרנסה ברווח, ולנחת דקדושה מכל צאצאיהם"

לשמח כלה ערב חתונתה הקליקו כאן>>>

קופת העיר הרב חיים פיינשטיין הכנסת כלה

 צבע אדום

art