מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ט"ו סיון התשפ"ו | 31.05.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קצינת משטרה נוספת עתרה נגד בן גביר: "תשעה חודשים ללא החלטה"

רפ"ק רעות רוזנברג מהייעוץ המשפטי של המשטרה עתרה לבית המשפט נגד השר איתמר בן גביר, בטענה כי קידומה לסנ"צ אושר בידי המפכ"ל והספ"כ לפני תשעה חודשים, אך טרם התקבלה החלטה בעניינה

קצינת משטרה נוספת עתרה נגד בן גביר: "תשעה חודשים ללא החלטה"
השר בן גביר צילום: דוברות המשטרה

קצינת משטרה נוספת שקידומה מעוכב הגישה הבוקר (ראשון) עתירה לבית המשפט נגד השר איתמר בן גביר. כך פורסם ב'כאן חדשות'.

העותרת היא רפ"ק רעות רוזנברג מהייעוץ המשפטי של המשטרה. בעתירתה נטען כי המפכ"ל וסגל הפיקוד הכללי אישרו את קידומה לדרגת סגן-ניצב כבר לפני תשעה חודשים, אולם מאז השר בן גביר לא אימץ את ההמלצה, לא דחה אותה בהחלטה מנומקת, ואף לא מסר לה כל נימוק ענייני לעיכוב בקידומה.

מדובר בקצינה השלישית שעותרת נגד השר בנושא קידומה. בעתירה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים, מוזכרים גם ההליכים שנוהלו בעניינן של סנ"צ רינת סבן ונצ"מ רותי האוסליך. עוד נכתב כי "בעניינה של העותרת אין בפי השר ולו ראשית טענה בדבר דופי או פגם שנפל בהתנהלותה שיכול ויהיה בו כדי להצדיק עיכוב כה ממושך בקידומה".

רוזנברג מבקשת מבית המשפט להורות לשר לאמץ את המלצת המפכ"ל ללא דיחוי.

עוד דווח כי כמה מקורות במשטרה אמרו לכאן חדשות כי אינם מצליחים למצוא נימוק אחר לעיכוב קידומה, מלבד "ניסיון מצד השר להחליש את הייעוץ המשפטי במשטרה ולהעביר מסר לקצינים בתפקידים רגישים כי קידומם תלוי בו ועלול להתעכב".

בעתירה מצוין כי רפ"ק רוזנברג "זוכה להערכות מקצועיות ואישיות חריגות באיכותן". בנוסף נכתב כי בחוות דעת מסכמות בקורס קצינים מתקדם תוארה כ"קצינה איכותית ונעימת הליכות", בעלת "יחסי אנוש מצוינים וסולם ערכים ברור ומוצדק".

רעות רוזנברג משטרת ישראל איתמר בן גביר

 צבע אדום

art