מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 25°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ט"ו סיון התשפ"ו | 31.05.2026
תל אביב 25°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

היועמ"שית: מנכ"לית משרד רה"מ חשודה בפלילים, היא לא יכולה להמשיך בתפקידה

היועצת המשפטית לממשלה מסרבת לאשר את המשך כהונתה של דרורית שטיינמץ כממלאת מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה, בשל החקירה הפלילית המתנהלת נגדה

היועמ"שית: מנכ"לית משרד רה"מ חשודה בפלילים, היא לא יכולה להמשיך בתפקידה
משרד ראש הממשלה צילום: הדס פרוש, פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מסרבת לאפשר לדרורית שטיינמץ להמשיך בתפקידה כממלאת מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה, על רקע החקירה הפלילית המתנהלת נגדה. כך פורסם בחדשות 13.

שטיינמץ נחקרה באזהרה במשטרה במסגרת פרשת מאי גולן, והיא חשודה בעבירות של מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי עובד ציבור ורישום כוזב במסמכי תאגיד.

לפי הדיווח, בתחילת חודש מרץ פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו ליועצת המשפטית לממשלה בבקשה לאשר את המשך כהונתה של שטיינמץ כממלאת מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה.

אלא שלפני כשבוע השיב המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, גיל לימון, לפניית נתניהו וכתב כי בנסיבות העניין קיים קושי ניכר להיענות לבקשה להאריך את כהונתה של שטיינמץ, לנוכח היותה חשודה בעבירות פליליות.

במכתבו ביקש לימון מנתניהו לשקול להטיל את התפקיד על עובד מדינה אחר. עוד שב וקרא לראש הממשלה לפעול ללא דיחוי למינוי קבוע של מנכ"ל משרד ראש הממשלה, כדי "למנוע פגיעה בפעילות המשרד ובאינטרס הציבורי הרחב".

לפי הפרסום, נתניהו השיב כי טרם השלים את בחינת מינויו של מנכ"ל קבוע למשרד, וכי גם טרם בחן אפשרות להטיל את התפקיד על עובד מדינה אחר באופן זמני.

עוד עולה ממכתביו של לימון כי באופן רשמי, מאז 10 במרץ שטיינמץ אינה מכהנת עוד כממלאת מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה, מאחר שכהונתה לא הוארכה מאז.

דרורית שטיינמץ משרד ראש הממשלה

 צבע אדום

art