איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
ש"ס: "חוק יסוד לימוד תורה - תנאי להמשך תמיכתנו בקואליציה"
סיעת ש״ס דורשת להעלות להצבעה כבר ביום רביעי את החוק המעגן את מעמד לומדי התורה; במפלגה מבהירים: “זהו מבחן לקואליציה ולערכי המדינה”
בתום ישיבת סיעה ממושכת, פנתה סיעת ש״ס במכתב לראש הממשלה בדרישה נחרצת לקדם להצבעה את חוק יסוד: לימוד תורה, המונח על שולחן הכנסת, כבר ביום רביעי הקרוב.
במכתב מדגישה ש״ס כי אישור החוק, שנועד לעגן את ערך לימוד התורה ולהסדיר את מעמדם של לומדי התורה, הוא תנאי להמשך תמיכתה בחקיקה הקואליציונית.
לדברי הסיעה, “הגיעה העת לאמירה ברורה וחד-משמעית של הקואליציה על מקומה המרכזי של התורה במדינת ישראל”.
יו"ר יהדות התורה חה"כ יצחק גולדקנופף: "אנו מברכים את אריה דרעי על ההתפכחות המבורכת, שמגיעה באיחור של שלוש שנים.
טוב שגם בש"ס הגיעו סוף סוף למסקנה העגומה שיהדות התורה מתריעה מפניה זמן רב: ראש הממשלה בנימין נתניהו חייב להבין שהתחייבויות חייב לקיים, ולא לבצע מריחת זמן ותירוצים חוזרים ונשנים, בשעה שעולם התורה נאלץ לשלם את המחיר".
