רועי קייס: עסקים כרגיל בקהילה היהודית באיראן על אף שהמתיחות עם ארה"ב עודנה: רבה הראשי של איראן הרב יהודה גראמי קידש זוג יהודי בעיר שיראז כדת משה וישראל
ההפגנות יחזרו? אברך ואב לשלושה נעצר ונלקח ישירות לכלא 10
אברך עריק בן 26 נעצר בשעה האחרונה סמוך לכולל בפתח תקווה והועבר לכלא 10 | השוטרים שיקרו ביודעין וטענו שלא מעבירים אותו למשטרה צבאית עד לרגע ההסגרה על מנת שלא יזעיק את מערכת "צבע שחור" | האברך הוא אב לשלושה ילדים הקטן שבהם בגיל חצי שנה | כל הפרטים
אברך עריק בן 26 נעצר סמוך לכולל בפתח תקווה והועבר לכלא 10.
הבוקר, בשעה 10:10, נסע האברך חיים מקייטן, בן 26, אב לשלושה ותושב העיר אלעד, בדרכו לכולל האברכים “זכר שלום” של הרב פוברסקי בגני הדר, פתח תקווה.
האברך, בוגר ישיבת “מאור התורה” (בראשות הגאון רבי אברהם סאלים), נעצר בעקבות תקלה בפנסי רכבו, לאחר שניידת משטרת תנועה עצרה אותו סמוך לצומת בית אריה.
לטענת הארגון, השוטר זיהה כי הוא עריק, אמר לו שלא יסגיר אותו למשטרה הצבאית, והחל בבדיקה ברכבו.
באותה עת היה האברך בשיחה עם בני משפחתו, שחייגו במקביל למוקד “החוטפים הגיעו”, אשר עקב אחר המתרחש. לפתע השיחה נותקה, והטלפון הפך לבלתי זמין.
אחיו נסע מיד למקום וגילה כי רכבו של אחיו עומד בשולי הדרך כשהוא ריק, ואילו האברך אינו נמצא במקום. פעילי “עם קדוש” הגיעו אף הם לזירה, אך לא מצאו אותו. הם פנו לשוטרים שעמדו במקום, ולטענתם נענו כי אינם יודעים היכן הוא.
לאחר שעתיים של בירורים, התברר כי הוא אכן הוסגר במרמה ונלקח לתחנת המשטרה הצבאית בתל השומר.
האם נראה את המראות שראינו ביום שני האחרון?. כזכור בשורת מוקדים ברחבי הארץ נערכו חסימות כבישים נרחבות ביום שני, עימותים עם שוטרים ושיבושי תנועה כבדים. מאחורי החסימות, הזעם המרכזי הופנה הפעם לא רק כלפי הצבא והייעוץ המשפטי, אלא גם כלפי המשטרה, שלטענת המוחים הפכה לשותפה פעילה במעצרי בני הישיבות.
בפלג הירושלמי מפנים אצבע מאשימה ישירה לחיים שמואלי, ראש אגף התנועה שלקח את הנחיית המפכ"ל, שלפיה שוטר תנועה יעכב מי שמוגדר עריק למשך כחצי שעה עד להגעת המשטרה הצבאית, "עשרה צעדים קדימה", כלשונם, והפך אותה למדיניות אכיפה רחבה. גורמים בפלג טוענים כי שמואלי "שש ושמח לעצור כמה שיותר", וכי המשטרה אינה מסתפקת בשמירה על הסדר הציבורי, אלא משתפת פעולה בפועל עם המהלך הצבאי נגד בני הישיבות.
