מיכאל שמש: פרסום ראשון בחדשות 13: התייחסות ראשונה של שופט העליון בדימוס יוסף אלרון להליך ההצבעה בבחירות למבקר המדינה ולתיעודי ההצבעה: ״הבחירות פסולות, ההצבעה לא הייתה חשאית״. כך לפי גורמים ששוחחו איתו. אלרון לא מתכוון לעתור לבג״ץ, אבל מתכוון להשיב במסגרת עתירות שיוגשו ממילא. השופט אלרון סירב להגיב לפנייה.
הארכת המעצר לחשודים בהתפרעות נגד סולברג: "הם הוחזקו במעצר באוטובוס"
בזמן שהמשטרה מבקשת להותיר עשרות חשודים במעצר בעקבות ההתפרעות בביתו של השופט נעם סולברג, באולם בית המשפט נשמעו טענות קשות מצד העצורים על תנאי החזקתם. עד כה הוארך מעצרם של עשרות חשודים, בעוד אחרים שוחררו למעצר בית
בבית משפט השלום בירושלים התקיימו הערב (חמישי) דיוני הארכות המעצר של 62 המפגינים שנעצרו בעקבות ההתפרעות וגרימת הנזק לביתו ולרכבו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג.
עד כה, 21 מהעצורים נשלחו לשישה ימי מעצר, 18 עצורים נוספים נשלחו לשבעה ימי מעצר, ו-18 חשודים שוחררו למעצר בית, בכפוף לעיכוב ביצוע עד מחר. נהג האוטובוס שהובא לדיון שוחרר באופן מיידי. במקביל, דיוניהם של חמישה קטינים עדיין מתקיימים.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצר החשודים ב-12 ימים, בטענה למסוכנות. בשל מספר העצורים הגבוה, פוצלו הדיונים בין שלושה אולמות ושלושה שופטים שונים, מצב חריג שעשוי להביא לכך שחשודים המיוחסים להם חשדות דומים יקבלו החלטות שונות.
במהלך הדיונים עלה כי חלק מהעצורים מסרבים להזדהות בפני הרשויות. לפי הדברים שנשמעו באולם, סירוב זה פועל לרעתם כאשר נשקלת אפשרות לשחרורם או לחלופת מעצר.
סנגורם של החשודים, עו"ד רועי פוליטי, תקף את אופן החזקתם לאחר המעצר. "מאז שנעצרו ועד עכשיו הם היו באוטובוס? הקמתם בית סוהר על גלגלים ועברתם על חוק המעצרים?", שאל את החוקר.
החוקר השיב: "אני מצהיר שרוב הזמן הם היו על האוטובוס. אין מספיק מקום בתחנת המשטרה חברון".
אחד העצורים פנה לשופט ואמר: "בתחנה סגרו לנו את האוטובוס ולא היה מזגן, אזקו אותנו עם אזיקונים ידיים מאחורי הגב, ומי שקם הפילו אותו. לא היה מזגן היה חום רצח ביקשנו וכמעט התעלפנו ולא הדליקו. בשעה 5:30 לפנות בוקר הכניסו אותנו לתחנה, אחרי זה היה כאלה שהתעלפו והגיעו איחוד הצלה. ואז החזירו אותנו לאוטובוס והיה מזגן, במגרש הרוסים גם לא היה מזגן לא היה אוויר לא היה כלום. יום שלם 24 שעות בלי אוויר, בלי שרותים ובלי שתיה".
עוד עלה בדיון כי בתחילת האירועים הייתה במקום ניידת משטרה שזיהתה את המתרחש, אך לא התערבה. לדברי החוקר, הסיבה לכך הייתה "פער משמעותי בסדר הכוחות בין השוטרים למפגינים".
עו"ד פוליטי תהה כיצד ניתן לטעון לסכנה למשפחת סולברג, אם המשטרה עצמה עזבה את המקום. מנגד, נציגי המשטרה טענו כי במהלך העברת העצורים לתחנת המשטרה חברון התרחש ניסיון בריחה של חלק מהחשודים, שנבלם על ידי הכוחות.
במהלך הדיון העלה הסנגור גם טענות בנוגע להפעלת כוח כלפי העצורים. לדבריו, יש לברר מדוע הוכו חשודים כאשר היו אזוקים בידיהם מאחור. בנוסף טען כי מצלמות שנתפסו בידי המשטרה היו ריקות מתוכן, ולכן אין בידי החוקרים ראיות נגד כלל החשודים.
נציג המשטרה השיב כי החקירה עדיין בעיצומה, והוסיף: "יהיו ראיות".
