הממשלה תאשר ביום א': המוזיאון העתיק על שם רוקפלר בירושלים ייקרא על שם הנשיא טראמפ
בשורה לצרכנים: מחיר החשמל יירד בחודש הבא
רשות החשמל הודיעה על הוזלה של 0.57% בתעריף לצרכן הביתי, אך העלייה בפחם ובמדד צמצמה את ההפחתה
רשות החשמל הודיעה כי תעריף החשמל הביתי יירד ב-0.57% החל מ-1 ביולי 2026, בעקבות הפעלת מנגנון העדכון האוטומטי שנקבע על ידי הרשות ומתעדכן אחת לחצי שנה.
הגורם המרכזי להוזלה הוא הירידה החדה בשער הדולר הממוצע בשלושת החודשים האחרונים, שעמדה על כ-8.5%. לפי הרשות, ירידת הדולר לבדה הייתה אמורה לתרום להפחתה של כ-2% בתעריף החשמל.
עם זאת, חלק משמעותי מההוזלה קוזז בשל עליות במדדים אחרים. מחיר הפחם העולמי עלה ב-18.6%, מדד המחירים לצרכן עלה ב-1%, והריבית הריאלית ל-10 שנים עלתה בכ-12.8%.
בפועל, תעריף צריכת החשמל לפי קוט"ש יירד בכ-1.2%, בעוד שהתשלום הקבוע יעלה בכ-0.6%. עבור צרכן ביתי ממוצע, המשמעות היא חיסכון של כ-2.3 שקלים בחודש בלבד.
ברשות החשמל מדגישים כי מדובר בפעם הראשונה שבה מופעל המנגנון החדש, שנועד להפוך את עדכון התעריפים לשקוף, קבוע ומבוסס נתונים רשמיים של בנק ישראל והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
