מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
כ"ג סיון התשפ"ו | 08.06.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בתי חולים הונחו לרדת לתת קרקע, מטופלים ישוחררו לביתם

בתי החולים הונחו לרדת למתחמים תת־קרקעיים, לגייס כוח אדם ולהיערך לשחרור מטופלים בהתאם לצורך. מרפאות קופות החולים וטיפות החלב יפעלו רק במקומות שבהם קיים מרחב מוגן או בסמוך אליו

בתי חולים הונחו לרדת לתת קרקע, מטופלים ישוחררו לביתם
פעילות רפואית תת קרקעית צילום: יח"צ

על רקע שיגורים טילים בליסטיים מאיראן לצפון, מנכ"ל משרד הבריאות הנחה את בתי החולים לרדת לתת-קרקע ולגייס את כוח האדם הנדרש למעבר מהיר לחירום, לצד גיוס מקביל של צה"ל לסיוע לבתי החולים.

בהודעת משרד הבריאות נמסר הלילה: "בתום דיון רשות אשפוז עליונה והערכת מצב ובהתאם להנחיות פיקוד העורף הנחה מנכ״ל משרד הבריאות את בתי החולים לפעול על פי הנחיות נצורות, לרדת לתת קרקע ולגייס את כוח האדם הנדרש לטובת מעבר מהיר לחירום לצד גיוס מקביל של צה״ל לסיוע לבתי החולים. כמו כן, הונחו בתי החולים להיערך לשחרור מטופלים".

לגבי מרפאות קופות החולים וטיפות החלב, הן יפעלו במרפאות בהן יש מרחב מוגן או מרפאות הנמצאות בסמיכות למרחב מוגן בזמן התראה.

משרד הבריאות מזכיר לכל מי שזקוק לכך כי ניתן לפנות למרכזי החוסן ולמוקדי החירום והתמיכה הרגשית של קופות החולים לקבלת סיוע נפשי.

משרד הבריאות טיפת חלב בתי חולים

 צבע אדום

art