יוסי יהושוע: הסבב הזה מול איראן מסתיים בפגיעה בהרתעה הישראלית, שאותה בוחנים מול המצב הקודם. למשל, בחיצי הצפון חיסלנו את כל צמרת חזבאללה – מנסראללה, דרך פואד שוכר ועד מפקדי רדואן. תקפנו בניינים בדאחיה, והאיראנים לא הגיבו למרות המכות הקשות
טלי גוטליב תקפה את היועמ”שית והפרקליטות: "החסינות של חברי הכנסת היא קודש"
בדיון בבקשת החסינות מפני העמדה לדין פלילי, האשימה ח”כ גוטליב את מערכת אכיפת החוק ב”רדיפה פוליטית”, טענה כי חשיפת בן זוגה של שקמה ברסלר נעשתה במסגרת תפקידה הפרלמנטרי, וקשרה בין אירועי המחאה נגד הרפורמה המשפטית לבין הכשלים שהובילו לטבח 7 באוקטובר
ועדת הכנסת קיימה היום (שני) את יום הדיונים הראשון בבקשתה של ח”כ טלי גוטליב לקבל חסינות מפני העמדה לדין פלילי. במהלך הדיון נשאה גוטליב נאום ממושך שבו תקפה בחריפות את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, את הפרקליטות ואת בכירי מערכת הביטחון, וטענה כי כתב האישום נגדה הוא חלק מניסיון להשתיק נבחרי ציבור מהימין.
גוטליב טענה כי פעולותיה, ובהן חשיפת בן זוגה של מובילת המחאה שקמה ברסלר, נעשו במסגרת החסינות המהותית המוקנית לחברי הכנסת. “אני עושה מעשה בשם החסינות שלי”, אמרה, והוסיפה כי “החסינות של חברי הכנסת היא קודש”. לדבריה, מדובר בפעולה שנועדה להעלות שאלות ציבוריות הנוגעות להתנהלות גורמי ביטחון בתקופת המחאה נגד הרפורמה המשפטית.
במהלך הדיון הרחיבה גוטליב גם על אירועי 7 באוקטובר והטיחה ביקורת חריפה בראש השב”כ לשעבר רונן בר ובמערכת אכיפת החוק. היא טענה כי התרעות וסימנים מוקדמים לא זכו למענה מספק, וכי אי-עדכון ראש הממשלה בשעות שקדמו למתקפת חמאס מהווה מחדל חמור. בנוסף, האשימה את היועמ”שית בכך שפעלה, לטענתה, להגנת בכירים במערכת הביטחון במקום לקדם בירור מלא של הכשלים.
יו”ר ועדת הכנסת הודיע בתום הדיון כי הדיון יימשך מחר. תחילה תמשיך גוטליב להציג את טיעוניה, לאחר מכן צפויים להישמע נציגי היועצת המשפטית לממשלה וחברי כנסת נוספים, ובסיום צפויה הוועדה לקיים הצבעה בבקשת החסינות.
