מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
כ"ג סיון התשפ"ו | 08.06.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בישראל מודים: טראמפ קיפל אותנו מול איראן; התקיפות בלבנון יימשכו

בישראל טוענים כי המשוואה בלבנון תימשך: "הוכחנו את יכולתנו לעמוד על זכותנו להגנה עצמית גם מול הנשיא"

בישראל מודים: טראמפ קיפל אותנו מול איראן; התקיפות בלבנון יימשכו
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

המתיחות הביטחונית: בישראל אומרים היום (שני) כי החליטו להפסיק את התקיפות באיראן, זאת לאחר לחץ מצד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

"לבקשת טראמפ עוצרים את התקיפות באיראן", אמר גורם ישראלי ל'ווינט'. ההחלטה מגיעה לאחר שמוקדם יותר היום שוחח ראש הממשלה בנימין נתניהו עם טראמפ.

יחד עם זאת, בישראל טוענים כי המשוואה מול חיזבאללה תימשך - ובמידת הצורך יתקפו בדאחייה: "אנחנו ממשיכים בלבנון במלוא העוצמה, לפי המשוואה שאם הם יירו לעבר היישובים, נתקוף בדאחייה", אמר הגורם.

"ישראל הוכיחה יכולת לעמוד על זכותה להגנה עצמית גם מול הנשיא טראמפ, אך בלי לקרוע את החבל ותוך שמירה על השותפות האסטרטגית", אמר. "התחושה היא שההסלמה הנוכחית מאחורינו".

כזכור, הסבב הנוכחי התחיל לאחר שאיראן החליטה להגיב על התקיפה הישראלית בדאחייה. טראמפ ניסה לבלום את הסבב - אך ישראל תקפה בלילה באיראן. האיראנים שיגרו שוב ירי, אך בישראל, כאמור, החליטו שלא להגיב.

איראן ארצות הברית (ארה"ב) ישראל דונלד טראמפ בנימין נתניהו

 צבע אדום

art