מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 30°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
כ"ד סיון התשפ"ו | 09.06.2026
תל אביב 30°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פרטים חדשים על חדירת המחבל לרכס המים - לא עבר את הגדר

המחבל חדר למובלעת ישראלית שמעבר לגדר הגבול בלבנון, ולבש מדים צבאיים של חיזבאללה. במהלך הפעילות, כוחות צה"ל זיהו ירי לעברם. הירי התבצע לעבר הכוחות שפעלו בתוך לבנון, וחילופי האש התנהלו ממש על גדר הגבול

פרטים חדשים על חדירת המחבל לרכס המים - לא עבר את הגדר
כוחות צה"ל בלבנון צילום: דובר צה"ל

פרטים נוספים פורסמו על תקרית חדירת המחבל לשטח ישראל מוקדם יותר במרחב רכס רמים בגבול לבנון: המחבל חדר למובלעת ישראלית שמעבר לגדר הגבול בלבנון, ולבש מדים צבאיים של חזבאללה.

במהלך פעילות של כוחות צה״ל בתוך שטח דרום לבנון - הכוחות זיהו ירי לעברם. הירי התבצע לעבר הכוחות שפעלו בתוך לבנון, וחילופי האש התנהלו ממש על גדר הגבול.

לאחר שהכוחות חיסלו את המחבל וסרקו את המרחב, גופתו של המחבל אותרה במובלעת ישראלית, מעבר לגדר הגבול. כלומר: רשמית המחבל חדר לתוך שטח ישראל - אך ככל הידוע, הוא לא חדר את גדר המערכת ולא נכנס למרחב אזרחי. המובלעת שמעבר לגדר הגבול היא כמובן שטח צבאי.

המחבל שאותרה גופתו היה לבוש מדים צבאיים של חזבאללה, ואותרו על גופתו נשק וסכין. בשלב זה לא אותרו כל ממצאים נוספים. הסריקות נמשכות - גם באמצעות כטב״ם מהאוויר, גם כוחות מיוחדים וכוחות חי״ר בשטח, אך עד כה לא איתרו דבר.

כזכור, כפי שדיווחנו, אירוע ביטחוני חריג התנהל אתמול (שלישי) במרחב רכס רמים, סמוך לגבול לבנון. התקבל דיווח על ירי לעבר כוחות צה"ל שפעלו במרחב. הכוחות פתחו בירי וחיסלו את המחבל. לא היו נפגעים.


חדירת מחבלים חיזבאללה לבנון צה"ל

 צבע אדום

art