איתי בלומנטל: אחרי שארה"ב עדכנה מדינות במפרץ להיערך לחידוש המערכה באיראן, ביממה האחרונה, שעות אחרי הבחירות בישראל, ארה"ב החלה ברכבת אווירית למזרח התיכון וגם לישראל- תנועה שמזכירה את הימים שלפני שאגת הארי. ביממה האחרונה נחתו בבסיסי חיל האויר בדרום: עובדה ונבטים- לפחות 10 מטוסי תובלה של הצבא האמריקני. חלק מהמטוסים הגיעו מבסיס "פורט בליס" בטקסס, שבו נמצא אחד המרכזים הגדולים של הצבא האמריקני בתחום ההגנה האווירית: ממיירטים ועד סוללות הגנה אווירית – צעד שמלמד על חידוש מלאים בישראל ואף אפשרות להעברת סוללות הגנה נוספות לישראל כדוגמת פטריוט. הרכבת האווירית של ארה"ב כוללת גם מטוסי תובלה שנחתו בשעות האחרונות בבסיסים בירדן, סעודיה, וקטר
הטיוטה הועברה בחשאי: זה המסר שטהראן שלחה לארה"ב דרך קטר
מקורות אמריקאיים ואזוריים טוענים כי טהראן השלימה את נוסח ההסכם והעבירה אותו לוושינגטון דרך קטר. למרות הדיווחים על התקדמות, באיראן מסרבים לאשר וממשיכים ללגלג על הצהרותיו של טראמפ
איראן העבירה לארצות הברית את טיוטת ההסכם הסופית דרך קטר – כך דיווחו מקורות אמריקאיים ואזוריים המעורים בפרטי התיווך ל"ניו יורק פוסט".
לפי הדיווח, נוסח ההסכם הושלם לאחר מגעים ממושכים, והועבר לוושינגטון באמצעות קטר, שממשיכה לתווך בין הצדדים.
"נוסח ההסכם הושלם וסוכם ברביעי בערב", מסר מקור אזורי המקורב להנהגה באיראן. "דוחה עמדה בקשר רציף עם טהראן ועם וושינגטון כדי לקדם את ההבנות. אם יינתן האישור הסופי, יחל תהליך היישום של ההסכם".
גם מקור אמריקאי המעורב במאמצי התיווך אישר כי טיוטת ההסכם הוגשה, אך בשלב זה פרטיה המלאים עדיין אינם ידועים.
אלא שבטהראן מסרבים לפי שעה לאשר כי הושגה התקדמות כלשהי. בסוכנות הידיעות "תסנים" אף לעגו להכרזות החוזרות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על התקרבות להסכם.
"הוא הודיע 38 פעמים בחודשיים האחרונים כי ההסכם קרוב. הוא שלח את ואנס לפקיסטן בדמיונו 4 פעמים ב-3 ימים. עד שהבנה אפשרית תוכרז על ידי איראן, כל החדשות מטראמפ בנושא זה צריכות להיחשב כהודעותיו הקודמות".
