תומר אלמגור: יו"ר איגוד הארגונים היהודיים באירופה, הרב מנחם מרגולין: "התבטאויותיה הכוזבות של קאיה קאלאס על 'אפרטהייד' מלבות את אש האנטישמיות. קיווינו ששפה כוזבת ובוטה כזו כבר שייכת לעבר, קבורה עמוקה יחד עם המורשת המפוקפקת של קודמה בתפקיד"
הגרסה הכוזבת נחשפת: ניסיון לערער את מערכת "צבע שחור"
לאחר שמעצר אברך באשדוד סוכל בעקבות התרעת "צבע שחור", גורמים במשטרה הפיצו גרסה שלפיה נעצרו חילונים וצירפו תמונות מאירוע אחר. בכיר בפלג: "ניסיון ראשון מסוגו לערער את אמינות המערכת ולגרום לציבור לא להגיע בעתיד"
גורמים במשטרת אשדוד ניסו לטשטש את נסיבות ניסיון המעצר הלילה בעיר, לאחר שאברך חרדי, הלומד בכולל ומוגדר עריק, עוכב במחסום משטרתי והמשטרה נערכה להעבירו לידי המשטרה הצבאית.
בעקבות העיכוב הופצה במערכת "צבע שחור" של הפלג הירושלמי התרעת "החוטפים הגיעו". בתוך זמן קצר הגיעו למקום עשרות מפגינים, שהקיפו את הכוחות ומחו נגד הכוונה להסגיר את האברך. לנוכח ההתאספות המהירה והחשש מהסלמה, הוא שוחרר ולא נמסר למשטרה הצבאית.
אלא שלאחר האירוע הופצה גרסה שונה לחלוטין. גורמים במשטרה טענו כי במהלך הלילה אירעו בעיר שני מעצרים, וכי הצעירים שנעצרו היו חילונים ולא בני ישיבות. במקביל הופצו תמונות של צעירים חילונים ברכב, שנועדו לכאורה להוכיח כי התרעת "צבע שחור" הופעלה על בסיס מידע שגוי.

בדיקה שערך אתר "הפרגוד" העלתה כי הגרסה הזאת ערבבה בין שני אירועים נפרדים. במקרה הראשון עוכב אברך חרדי בשל עריקות, והמשטרה אכן עמדה להעבירו למשטרה הצבאית. במקרה השני נעצרו חשודים בעבירות רכוש, ללא קשר לעריקות, וסביב מעצרם כלל לא התקיימה הפגנה.
גם התמונות שהופצו אינן מתעדות את ניסיון מעצר האברך, אלא אירוע אחר. השימוש בהן יצר מצג שלפיו המפגינים הוזעקו לשווא כדי למנוע את מעצרם של צעירים חילונים.
גורם בכיר המעורה בנעשה בפלג הירושלמי טוען כי אין מדובר רק בניסיון להסביר בדיעבד את האירוע, אלא במהלך שנועד לפגוע באמינות מערכת "צבע שחור" ולצמצם את ההיענות להתרעות עתידיות.
"זו הפעם הראשונה שהמשטרה למעשה מנסה להטעות את המערכת, להכחיש דיווח של 'צבע שחור' ולהוציא תמונות מאירוע אחר, כדי לגרום לאנשים לחשוב שההתרעות אינן אמינות ולהפסיק להגיע", אמר הגורם. "המטרה היא ליצור בלבול וכאוס בקרב הציבור, כך שבפעם הבאה אנשים יהססו לפני שהם יוצאים למקום".
לדבריו, עצם הפצת הגרסה שלפיה מדובר בצעירים חילונים נועדה למחוק את העובדה שהמערכת פעלה הלילה בדיוק למטרה שלשמה הוקמה: זיהוי ניסיון להעביר אברך חרדי למשטרה הצבאית, הזעקת הציבור ומניעת המעצר.
