מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
כ"ט סיון התשפ"ו | 14.06.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גולן התנער מנרקיס: "לעולם לא להטיל על הנופלים את האחריות לנפילתם"

אחרי הסערה שעוררו דבריו של נאור נרקיס נגד בני הציונות הדתית ולוחמי ההסדר, יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן יוצא נגד ההתבטאויות ומבהיר: "לוחמים שנפלו בהגנה על מדינת ישראל אינם צריכים להצטדק בפני איש"

גולן התנער מנרקיס: "לעולם לא להטיל על הנופלים את האחריות לנפילתם"
יאיר גולן, הדמוקרטים צילום: Yonatan Sindel/Flash90

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן יוצא נגד דבריו של הפעיל החברתי נאור נרקיס, שעוררו סערה בעקבות התבטאויותיו נגד בני הציונות הדתית ולוחמי ההסדר.

במענה לפניית ynet אמר גולן: "לוחמים שנפלו בהגנה על מדינת ישראל אינם צריכים להצטדק בפני איש. הם התייצבו כשנקראו, נשאו על כתפיהם את ביטחון המדינה ועשו את חלקם עד הסוף".

גולן הוסיף: "בשדה הקרב אין מגזרים. אין חיילי הסדר, קיבוצניקים, עירונים או מושבניקים - יש לוחמי צה"ל. כל ניסיון לקשור בין ויכוח פוליטי, חשוב ככל שיהיה, לבין מסירות הנפש של לוחמים שנפלו בקרב הוא פסול ואינו משקף את הערכים של המפלגה ושלי".

עוד אמר יו"ר הדמוקרטים: "את הוויכוחים על דמותה של החברה הישראלית ועל חלוקת הנטל ננהל בנחישות, אבל מחוץ לבתי העלמין. מול מי ששילמו בחייהם עבור כולנו נדרשים ענווה, כבוד והכרת תודה. החובה שלנו היא לזכור אותם, לחבק את משפחותיהם ולעולם לא להטיל על הנופלים את האחריות לנפילתם".

הדברים מגיעים לאחר שנרקיס עורר סערה בריאיון ל-i24NEWS, שבו אמר: "אם הם היו עושים שירות מלא כמו חילונים, אולי הם לא היו נופלים כל כך הרבה", בהתייחסו ללוחמים מהמגזר הדתי-לאומי שנפלו במלחמה מאז 7 באוקטובר.

נרקיס הוסיף בריאיון כי "הדתיים הם לא כל לאומיים כשהם המגזר הכי משתמט שיש מלבד החרדים. פשוט לא שמנו לב לזה", ובהמשך טען כי חיילי ההסדר צוברים פחות ניסיון צבאי מחיילים המשרתים שירות מלא.

יאיר גולן נאור נרקיס הדמוקרטים

 צבע אדום

art