מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ל' סיון התשפ"ו | 15.06.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הבושות של מנכ"ל גוגל: "לשחרר את פלסטין"

יותר מ-100 בוגרים עזבו את נאומו של סונדאר פיצ'אי במחאה על קשרי גוגל עם ממשלת ישראל ופרויקט Nimbus

הבושות של מנכ"ל גוגל: "לשחרר את פלסטין"
גוגל צילום: Ideogram

יותר מ-100 בוגרי אוניברסיטת סטנפורד עזבו את טקס הסיום של המוסד בזמן נאומו של מנכ"ל Google, סונדאר פיצ'אי, במחאה על קשרי החברה עם ממשלת ישראל, כך דווח בחדשות 12.

הסטודנטים יצאו מהיציעים באצטדיון סטנפורד, הניפו דגלי פלסטין וקראו "לשחרר את פלסטין". המחאה אורגנה על ידי קבוצות פרו-פלסטיניות, בהן Students for Justice in Palestine ו-No Tech for Apartheid.

פיצ'אי, בוגר סטנפורד שסיים בה תואר שני בהנדסת חומרים בשנת 1995, נבחר לשאת את נאום האורח בטקס הסיום ה-135 של האוניברסיטה. למרות המחאה, הוא המשיך בנאומו והתמקד במסרים על אופטימיות, שינוי והסתגלות.

המחאה נגד פיצ'אי מגיעה ברקע הביקורת על Project Nimbus, חוזה ענן בהיקף 1.2 מיליארד דולר שבו שותפות Google ו-Amazon, לאספקת שירותי ענן ובינה מלאכותית לממשלת ישראל. מבקרי הפרויקט טוענים כי הטכנולוגיה עלולה לשמש את מערכת הביטחון הישראלית. ב-Google דחו בעבר את הטענות והבהירו כי מדובר בשירותי ענן ממשלתיים.

גוגל (Google) פלסטין אוניברסיטה

 צבע אדום

art