מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ג' תמוז התשפ"ו | 18.06.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דאגה במפרץ: סעודיה תוקפת את ההסכם המתגבש בין ארה"ב לאיראן

שר החוץ הסעודי מזהיר מפני כפיית מנגנון חדש במצר הורמוז ומזכיר את מתקפות העבר של טהראן: "האמון אבד, חזרנו לאחור"

דאגה במפרץ: סעודיה תוקפת את ההסכם המתגבש בין ארה"ב לאיראן
הנסיך פייסל. שר החוץ הסעודי צילום: משרד החוץ הסעודי

שר החוץ של סעודיה, הנסיך פייסל בן פרחאן אאל סעוד, מתח היום (חמישי) ביקורת חריפה על ההסכם הנרקם בין ארצות הברית לאיראן. בדברים שנשא,  ציין השר כי טרם המלחמה התבצע ניהולו של מצר הורמוז "באופן מצוין וללא כל בעיה", ואילו כעת, בעקבות העימות, המנגנון השתנה לחלוטין. כך דווח בכאן 11. 

"האוניות עברו בחופשיות ולא הייתה כל בעיה ביטחונית או סביבתית. מדוע כעת, בעקבות העימות, עלינו לקבל מנגנון חדש וחסר תקדים שעומדים לכפות על המצרים האלה? זה לא הגיוני", הוסיף.

הנסיך פייסל הסביר כי הוא סבור שעל המדינות המעורבות לחזור למצב ששרר באזור טרם המלחמה, "ובכך לסיים את הסיפור".

שר החוץ הסעודי התייחס גם למידת האמון הנמוכה השוררת בממלכה כלפי איראן. "היא לא תקפה רק אותנו, אלא גם את כל מדינות מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ הפרסי" (הכוללת גם את איחוד האמירויות, כווית, קטר, בחריין ועומאן). הדבר הזה הביא לאובדן חלק נכבד מהאמון", אמר.

לדבריו, עד המלחמה היו ריאד וטהראן "בתחילתו של תהליך שיקום היחסים, אחרי תקופה ארוכה שבה היחסים היו מנותקים".

"התהליך הזה רק החל לתפוס תאוצה, אך עכשיו חזרנו לאחור. עלינו לדון בשאלה כיצד נוכל לשקם את האמון ולהחיות מחדש את היחסים", הסביר.

סעודיה שר החוץ איראן הסכם הפסקת אש ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art