מוטי קסטל: פרסמנו במהדורה. לפני שהוצא צו על תנאי - רה"מ והליכוד בתגובה לבג"ץ בעניין ראבילו: "הצבעה חוזרת לא תוכל להתקיים. הנסיבות הפוליטיות אינן כשהיו בזמן הליך ההצבעה. העותרים מנסים ליצור תקדים מסוכן ובלתי מתקבל על הדעת לפיו מי שלא יהיה מרוצה מתוצאות בחירות חשאיות כלשהן יוכל לבטלן".
איזנקוט דרש מכה רחבה באיראן, נתניהו הסתפק בטיל אחד
אחרי מתקפת אפריל 2024 הציע השר לשעבר להפעיל את כל מדרגות התגובה שהציג צה"ל, כולל פגיעה משמעותית במשטר
בן כספית חושף בטורו ב"מעריב" פרט משמעותי מדיוני קבינט המלחמה אחרי מתקפת הטילים האיראנית הראשונה על ישראל באפריל 2024: בניגוד לטענות שנשמעות נגדו בימים האחרונים, הרמטכ"ל לשעבר והשר לשעבר גדי איזנקוט היה דווקא מהגורמים שדחפו לתגובה רחבה באיראן.
לפי כספית, לאחר שאיראן שיגרה לעבר ישראל כ-350 כטב"מים, טילי שיוט וטילים בליסטיים, הציג הרמטכ"ל הרצי הלוי בפני הקבינט שלוש מדרגות תגובה. הראשונה הייתה נקודתית, השנייה משמעותית יותר, והשלישית כללה שימוש בכוח רב ופגיעה משמעותית במשטר האיראני.
בשלב הזה, כך לפי הטור, אמר איזנקוט כי מיד לאחר סיום המתקפה האיראנית יש להורות לחיל האוויר להמריא לאיראן ולבצע את כל שלוש המדרגות, "בכל הכוח". כספית מציג את הדברים כסתירה לקמפיין שמנסה להציג את איזנקוט כמי שבלם פעולה נגד איראן.

אלא שבפועל התקבלה החלטה אחרת. נתניהו לא אימץ את הקו הרחב, ובסופו של דבר ישראל הסתפקה בתגובה המצומצמת ביותר: ירי של טיל אחד שפגע במטרה איראנית נקודתית. לפי כספית, המסר לטהרן היה כפול: ישראל הוכיחה יכולת לפגוע בתוך איראן, אך גם שידרה שאינה ממהרת למערכה רחבה.
החשיפה מגיעה ברקע הוויכוח הפוליטי המחודש סביב מדיניות ישראל מול איראן. כספית טוען כי הפרוטוקולים והסטנוגרמות מדיוני המלחמה מציגים תמונה שונה מזו שמנסים לשרטט מקורבי נתניהו, שלפיה דווקא אחרים במערכת המדינית והביטחונית מנעו ממנו לפעול בעוצמה.
