לפני כשלושה שבועות הוכרז במרחב הימי של אילת חשד לחדירה, ובמערכת הביטחון בודקים האם מדובר על כלי שיט בלתי מאויש ששוגר מרחוק, בניגוד לחשד הראשוני שמדובר על רוכב אופנוע ים. לוחמינו מחיל הים פתחו לעברו באש וכלי שב לכיוון ירדן. יתכן ומדובר בבדיקת ערנות של החות׳ים לחיל הים הישראלי לקראת אירוע טרור אפשרי (14)
ראש ממשלת קטאר: "הכיבוש בלבנון חייב להסתיים - מגבשים הסכם סופי בין ארה"ב לאיראן"
מוחמד אל-ת'אני תקף את פעולות ישראל במהלך הפסקת האש, האשים את נתניהו בגרימת הסלמה מכוונת, וחשף כי הוקמו מנגנונים בינלאומיים לטיפול במשברים בלבנון ובמצר הורמוז
ראש ממשלת קטאר מוחמד אל-ת'אני הצהיר היום (שני) כי יש לשים קץ להמשך הכיבוש של אדמות לבנון ולכבד באופן מלא את ריבונותה. הוא גילה כי הושגו הבנות בנוגע למשברים בלבנון ובמצר הורמוז, והוצבו מנגנונים ייעודיים לטיפולם, כאשר כעת המדינות נמצאות בשלבי גיבוש של הסכם סופי וקבוע בין וושינגטון לטהרן.
לדבריו, ארצות הברית פועלת נכון בכל הנוגע למהלכיה של ישראל בלבנון, אך הדגיש כי המצב שבו נהרגו כמעט מאה אזרחים לבנונים בתוך ימים ספורים תחת הסכם הפסקת האש הוא בלתי קביל. הוא ציין כי המנגנון החדש שהוקם נועד למנוע הסלמה אזורית ולבלום אירועים חריגים מראש.
עוד האשים ראש הממשלה הקטארי כי למרבה הצער, אין זו הפעם הראשונה שבה נתניהו מוביל להסלמה באזור, והבהיר כי לכל הידרדרות ביטחונית – בין אם בלבנון ובין אם בגזרות אחרות – תהיה השפעה ישירה על המשך המשא ומתן.
הבכיר הקטארי חתם ואמר כי למרות קיומם של גורמים המעוניינים לחבל במגעים, שני הצדדים מפגינים נחישות רבה להגיע לפתרון. הוא הסביר כי מטרת מזכר ההבנות בין וושינגטון לטהרן היא לסיים את הלחימה ולהניח תשתית יציבה למשא ומתן, תוך ציון המאמצים הכבירים שהושקעו בכך יחד עם השותפים בפקיסטן ובגיבוי מדינות האזור.
