אברהם פריינד: יו"ר הקואליציה אופיר כ"ץ לא מתכוון לנהל בעצמו את הדיונים בוועדת הכנסת על חוק יסוד לימוד תורה ומתכוון לתת זאת לח"כ אביחי בוארון, כך עודכנו במפלגות החרדיות
דרעי וגפני לנתניהו: אם החוקים לא יקודמו מיידית, נתמוך בפיזור הכנסת
ראשי ש”ס ודגל התורה הודיעו לאחר פגישה עם ראש הממשלה כי דרשו לקדם עוד השבוע את חוק יסוד: לימוד תורה ואת החוק לעצירת מעצרי בני הישיבות. לדבריהם, ללא התקדמות מעשית יתמכו בפיזור הכנסת כבר בשבוע הבא. נתניהו הבהיר כי הוא מחויב לאישור החוקים ויפעל לקידומם המהיר
יו”ר ש”ס אריה דרעי ויו”ר דגל התורה ח”כ משה גפני קיימו היום (שלישי) פגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבסיומה פרסמו הודעה משותפת ובה הציגו דרישה חד-משמעית לקידום מיידי של חוק יסוד: לימוד תורה ושל החוק לעצירת מעצרי לומדי התורה.
השניים מסרו כי העבירו לנתניהו את עמדת גדולי ישראל, ולפיה יש לכנס עוד השבוע את ועדת החוץ והביטחון ואת ועדת הכנסת כדי לקדם את החקיקה. עוד הבהירו כי אם לא יראו צעדים מעשיים בהתאם לדרישתם, יתמכו בפיזור הכנסת כבר בשבוע הבא.
בהודעתם הדגישו דרעי וגפני כי מדובר בדרישה ברורה שאינה מאפשרת דחיות נוספות, על רקע המשבר המתמשך סביב הסדרת מעמדם של בני הישיבות והחקיקה הנלווית.
מנגד, ראש הממשלה נתניהו הבהיר במהלך הפגישה כי הוא מחויב לאישור החוקים ופועל לקידומם. לפי הודעת ראשי המפלגות החרדיות, נתניהו התחייב לפעול להאצת הליכי החקיקה ולהביא לקידומם המהיר של החוקים הנדרשים.
