מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
י"א תמוז התשפ"ו | 26.06.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כך מחוסלים מחבלי 7 באוקטובר: "חצה ביום הטבח ואז בום יש סיכול"

יכולת טכנולוגית מאפשרת לרדוף גם את המחבלים שנעים ללא נשק וששינו את דפוס הפעולה. מערך הגנה כירורגי שמבוסס על טכנולוגיית זיהוי פנים של מחבלים גם אם הצליחו להתרחק ואפילו להגיע לביתם

כך מחוסלים מחבלי 7 באוקטובר: "חצה ביום הטבח ואז בום יש סיכול"
מחבלי חמאס בחאן יונס צילום: Atia Mohammed/Flash90

כמעט שלוש שנים של מלחמה מאז 7 באוקטובר 2023, צה"ל שולט בשטח מעמדות דומיננטיות בעומק הרצועה, כשבגב ההריסות וחורבות המלחמה ומולם הבניינים הגבוהים של מחנות המרכז.

הכתב הצבאי של חדשות 12 שי לוי משרטט את האופן בו צה"ל מחסל מחבלים שפלשו ב-7 באוקטובר 2023 לעוטף.

במוצבי "הקו הצהוב" באזור ח'אן יונס, שם מנהלים סא"ל ת', מג"ד 74 ורס"ן ע', מפקד פלוגת שריון, מערך הגנה כירורגי שמבוסס גם על טכנולוגיית זיהוי פנים של מחבלים, אותם הם מחסלים גם אם הצליחו להתרחק ואפילו להגיע לביתם.

מחבלי חמאס והג'יהאד האיסלאמי הפכו לוחמי גרילה שנטמעים באוכלוסייה, כשאת הנשק הם משאירים במקומות מסתור ומנהרות. אבל צה"ל של היום מחזיק ביכולות שפעם היו שמורות ליחידות מובחרות בלבד. השיטה פשוטה וקטלנית: זיהוי פנים מרחוק וסגירת מעגל מיידית.

"אנחנו מצלמים פנים, אנחנו מתעדים אותם ועוד לפני שהוא בכלל חוצה קו צהוב, אני כבר יודע מי הוא, איפה הוא גר ולמי הוא משויך. ככה זה ברוב המקרים", מסביר סא"ל ת' בראיון לכתב שי לוי. "אנחנו לא צריכים לחכות שהוא יהיה 200 מטר ממני ואז אני אהיה בדילמה. יש לנו מערך חזק".

התהליך המבצעי מגיע לשיאו: "מצלמים פנים תוך כדי שאנחנו עליו עם רחפן, אומרים לנו 'צ'ק, הוא מחבל, חצה בשבעה באוקטובר' ואז בום - יש סיכול", מתאר ת'. "אנחנו ברמת הגדוד, ברמה הטקטית, פועלים היום עם יכולות מטורפות. אנחנו רודפים אחריהם עד הבית, גם אם הוא קילומטר מעבר לקו הצהוב".

הוא מספר שבדרך הזאת גדוד 74 חיסל כמעט עשרה מחבלים שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר ועוד הרבה מאוד מחבלים מאומתים, שהתקרבו לקו הצהוב או תכננו פעולות טרור. במקרה של נשים וילדים הם "מקפידים לא לפגוע בהם ופועלים להרחיק אותם, גם כשיודעים שהם נשלחו על ידי מחבלים".

חמאס עזה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art