מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 30°c
באר שבע 29°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
י"ד תמוז התשפ"ו | 29.06.2026
תל אביב 30°c
באר שבע 29°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דובאי בדרך לשבור את כל השיאים: נמל התעופה הגדול בעולם צפוי להיפתח ב-2032

עם תקציב עתק של 16 מיליארד דירהם וקיבולת של 260 מיליון נוסעים בשנה: השלב הראשון של נמל התעופה "אל-מכתום" צפוי להיפתח בעוד פחות מעשור

דובאי בדרך לשבור את כל השיאים: נמל התעופה הגדול בעולם צפוי להיפתח ב-2032
נמל התעופה אל-מכתום בדובאי צילום: Dubai Media Office

דובאי ממשיכה לקדם את אחד ממיזמי התשתית השאפתניים ביותר בעולם. הרשויות באיחוד האמירויות הודיעו כי השלב הראשון של נמל התעופה הבינלאומי אל-מכתום צפוי להיפתח לנוסעים עד שנת 2032, כחלק מפרויקט ענק שעתיד להפוך אותו לנמל התעופה הגדול בעולם.

עם השלמתו, צפוי הנמל לקלוט עד 260 מיליון נוסעים בשנה ולהפוך למרכז התעופה המרכזי של האזור. על פי התכנון, המתחם יכלול חמישה מסלולי המראה ונחיתה מקבילים, שני טרמינלים עצומים, יותר מ-430 עמדות חניה למטוסים ומערכת שאטלים אוטומטית שתאפשר מעבר מהיר בין חלקי השדה השונים ולרשת התחבורה של דובאי. כך דווח בישראל היום.

בחודש האחרון אישרה ממשלת דובאי כי העבודות מתקדמות בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו מראש. לפרויקט הוקצה תקציב של 16 מיליארד דירהם, כאשר העבודות בשטח, שהחלו לפני למעלה משנה, התמקדו בהקמת תשתיות, מסלולי ההמראה ובהנחת היסודות הראשונים של הטרמינלים ושערי היציאה.

בשלב הבא צפויות להתחיל עבודות על הטרמינל המערבי, זרוע מטוסים רביעית, מערכת השאטלים האוטומטית ומערכות מתקדמות לטיפול בכבודה, כחלק מההכנות להפעלת השדה.

יו"ר תאגיד דובאי אוויאיישן סיטי, ח'ליפה אל-זאפין, אמר: "נמל התעופה אל-מכתום הוא הרבה יותר מסתם הרחבה של תשתית תעופה; זוהי פלטפורמה גלובלית משולבת שתגדיר מחדש את עתיד הנסיעות והלוגיסטיקה. הנמל מתוכנן לספק חוויה חכמה, חלקה וממוקדת-לקוח, המונעת על ידי טכנולוגיות מתקדמות, אוטומציה מלאה וקישוריות חלקה בין מערכות השדה לרשתות התחבורה".

דובאי שדה תעופה איחוד האמירויות מיליארדים

 צבע אדום

art