מיכאל שמש: חודשים לפני הבחירות ובפטור ממכרז: גל הירש קיבל הארכת חוזה לחצי שנה נוספת כממונה על השבויים והנעדרים. עלות השכר עד סוף השנה: 52 אלף שקל בחודש, וכ־360 אלף שקל בסך הכול. בנימוקי ההחלטה נכתב כי ההארכה נועדה לאפשר לראש הממשלה להוביל ״מהלכים אסטרטגיים״ בתחום השבויים והנעדרים. על ההחלטה חתומה, בין היתר, מ״מ מנכ״לית משרד ראש הממשלה, דרורית שטיינמץ
הכדור אצל נתניהו: לקראת הקמת יישובים יהודיים בעזה?
שר האוצר הודיע כי עבודת המטה להקמת שלושה יישובים בתוחמת הצפונית של רצועת עזה הושלמה - ומבחינתו ניתן להתחיל בביצוע באופן מיידי. ראש הממשלה יצטרך להכריע
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע הערב (שני), בתום פגישה שקיים עם ראש עיריית שדרות אלון דוידי, כי מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון השלימה את עבודת המטה להקמת שלושה יישובים בתוחמת הצפונית של רצועת עזה.
לפי הודעתו, מבחינת משרד הביטחון והמנהלת, התוכניות הושלמו והביצוע יכול לצאת לדרך באופן מיידי. כעת, לדבריו, נותר להמתין לאישורו של ראש הממשלה, שיכריע אם המהלך ייצא לפועל.
סמוטריץ' אמר: "מנהלת ההתיישבות בראשותי במשרד הביטחון השלימה את עבודת המטה, ואנחנו ערוכים להקים שלושה יישובים באופן מיידי ברגע שנקבל את האור הירוק מראש הממשלה. אני קורא לראש הממשלה – תן את האישור, בוא נשלים את המשימה ונחזיר ביטחון אמיתי לתושבי הדרום".
בהמשך הוסיף: ״צה”ל מחזיק כיום בכמעט 70% משטח רצועת עזה. צריך להשלים את כיבוש יתר השטח, להכריע את חמאס ולהקים רצועת יישובים יהודיים שתשמש חגורת ביטחון לשדרות וליישובי העוטף. איפה שאין התיישבות אין ביטחון. אנחנו לא חוזרים למציאות שלפני 7 באוקטובר".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, אמר: "שר האוצר, תודה על כל מה שעשית למען העוטף. גם אני הייתי מאלה שהתקשרו אליך ואמרו: 'בצלאל, תילחם', כדי שלא נפסיק את הלחימה עד שנרחיק את האיום משדרות ומהעוטף. זה המינימום שנדרש כדי שתושבי האזור יוכלו לחיות בביטחון".
