לפני זמן קצר אירוע דריסה במעבר חץ בשומרון. פצוע אחד צעיר בנקודה בגפיים. טרם ברור אם מדובר בפיגוע או בפגע וברח (14)
אזרח אמריקאי נעצר בחשד שריגל בישראל עבור איראן
החשוד, אזרח אמריקאי כבן 20, נעצר בעקבות מידע מגופי ביטחון בינלאומיים. לפי המשטרה והשב"כ, הוא הופעל בידי גורמי מודיעין איראניים, צילם אתרים רגישים בישראל וקיבל עשרות עד מאות דולרים לכל משימה
הותר לפרסום כי שוטרי מחוז ירושלים ושירות הביטחון הכללי השלימו את חקירתו של אזרח אמריקאי כבן 20, שנעצר בחשד למגע עם סוכן חוץ ולביצוע משימות עבור גורמי מודיעין איראניים. היום הוגשה נגדו הצהרת תובע, לקראת כתב אישום שצפוי להיות מוגש בימים הקרובים.
החשוד נעצר בתאריך 9.6.26, במסגרת פעילות משותפת של משטרת ישראל והשב"כ, לאחר שהתקבלו אינדיקציות מגופי ביטחון בינלאומיים. החקירה התנהלה תחת צו איסור פרסום גורף בימ"ר ירושלים, ובסיומה גובשה תשתית ראייתית נגדו.
לפי ממצאי החקירה, במהלך החודשים האחרונים עמד החשוד בקשר עם מפעילים מטעם גורמי מודיעין איראניים. במסגרת הקשר, כך נמסר מהמשטרה, הוא ביצע משימות שונות שכללו תיעוד וצילום של אתרים רגישים בישראל. תמורת המשימות קיבל החשוד תשלומים כספיים, שנעו בין עשרות למאות דולרים לכל משימה.
קצין החקירות פקד עמיחי פנטה, ממפלג התשאול בימ"ר ירושלים, אמר כי "בחודשים האחרונים נחשפו מספר נאשמים בריגול לטובת האויב, חלקם ביצעו את המעשים בשעת מלחמה ובכך סייעו לאויב לממש את זממו בתוך שטחי ישראל. נמשיך יחד עם שירות הביטחון הכללי לאתר ולחשוף עבירות מסוג זה, לעצור ולהעמיד לדין כל אדם שיפגע ויסכן את ביטחון המדינה והאזרחים".
מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת בבית המשפט בהתאם לצורכי החקירה. עם סיום החקירה הוגשה היום לבית המשפט הצהרת תובע, בדבר כוונת הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום בימים הקרובים, לצד בקשה למעצרו עד תום ההליכים המשפטיים.
