אסף רוזנצוייג: תנאי מזג קשים הכוללים שרב כבד וסופות ברקים עצרו את חגיגות יום העצמאות בוושינגטון ובאזורים נוספים בחןף המזרחי של ארה"ב, לפני נאומו החגיגי של הנשיא טראמפ. טראמפ ממשיך להמתין והבטיח כי ינאם ברגע שיתאפשר, לא משנה מה תהיה השעה. "אהיה שם לא משנה מה", כתב טראמפ. "שבת בערב, בואו נעשה קצת כיף, גם אם נסיים מאוחר הלילה"
נתוני פולימרקט מצביעים: ג'יי די ואנס מוביל, מרקו רוביו סוגר פערים
למרות שג’יי.די. ואנס ממשיך להוביל בפער ניכר את שוק התחזיות לקראת המרוץ הרפובליקני ב-2028, הנתונים מצביעים על מגמת התחזקות עקבית של מזכיר המדינה מרקו רוביו, שמצמצם בהדרגה את הפער ומבסס את עצמו כמתחרה המרכזי על הנהגת המפלגה
נתוני שוק התחזיות פולימרקט מצביעים בשלב זה על יתרון ברור לסגן נשיא ארצות הברית, ג’יי.די. ואנס, במרוץ להובלת המפלגה הרפובליקנית לקראת הבחירות ב-2028. עם זאת, בחינת מגמת הנתונים לאורך התקופה האחרונה מצביעה על שינוי מסוים בתמונת המצב, כאשר מזכיר המדינה מרקו רוביו ממשיך להתחזק ומצמצם את הפער בהדרגה.
לפי הנתונים נכון לעכשיו, ואנס ניצב במקום הראשון עם 39.4%, בעוד רוביו מדורג שני עם 25.9%. אף שהפער בין השניים עדיין משמעותי, הגרפים מצביעים על מגמה הפוכה: ואנס נמצא בירידה מתונה בהשוואה לשיאים שרשם בעבר, ואילו רוביו מציג עלייה עקבית שנמשכת מאז תחילת השנה.
יתר השמות בשוק התחזיות נמצאים בפער ניכר משני המועמדים המובילים. טאקר קרלסון זוכה ל-4.8% בלבד, ודונלד טראמפ ג’וניור עם 1.6% - נתונים שממחישים כי בשלב זה עיקר ההתמודדות על הנהגת המחנה הרפובליקני מתמקדת בוואנס וברוביו.
בשורה התחתונה, ואנס ממשיך להיחשב למועמד המוביל לרשת את הנשיא דונלד טראמפ בהנהגת המפלגה, אך ההתחזקות המתמשכת של רוביו בשוק התחזיות מעידה כי המרוץ ל-2028 עדיין רחוק מהכרעה, והמאבק בין השניים ממשיך להתפתח.
