אסף רוזנצוייג: עומאן הודיעה כי זימנה את שגריר איראן במסקט להביע מחאה על מתקפות הכטב"מים בשטח המדינה הבוקר
המדד שגילה: למה הדרכון הישראלי התרסק למקום ה-55 בעולם?
דירוג ה-Global Passport Index לשנת 2026 משקלל לא רק חופש תנועה אלא גם חוסן כלכלי ואיכות חיים. בעוד אירופה שולטת בעשירייה הראשונה, ישראל נדחקה לאחור – למרות נתונים חזקים בכניסה למדינות ללא ויזה
מדד הדרכונים של Global Citizen Solutions מציג תמונה רחבה יותר מהדירוגים המסורתיים. במקום להתבסס רק על מספר המדינות שאליהן ניתן להיכנס ללא ויזה, הוא בוחן גם את איכות החיים במדינת האזרחות ואת האטרקטיביות הכלכלית שלה. כך דווח ב-ynet.
הדירוג מבוסס על שלושה פרמטרים: חופש תנועה (50% מהציון), אטרקטיביות כלכלית להשקעות (25%) ואיכות החיים במדינה (25%).

שוודיה ניצבת במקום הראשון בעולם, בזכות שילוב של איכות חיים גבוהה, כלכלה חזקה ודרכון המאפשר גישה רחבה למדינות רבות. במקום השני מדורגת שווייץ, ובמקום השלישי פינלנד. אחריהן נמצאות גרמניה (4), הולנד ודנמרק (מקום 5 במשותף), אירלנד (7), בריטניה (8), נורווגיה (9) וסינגפור (10) – המדינה היחידה מחוץ לאירופה שהצליחה להיכנס לעשירייה הראשונה, שמובילה בעולם בחופש תנועה ובהשקעות, אך דורגה נמוך יותר במדד איכות החיים.
ישראל מדורגת במקום ה-55 במדד, הרחק מצמרת הרשימה. עם זאת, בדירוגים המתמקדים בעיקר בחופש התנועה, הדרכון הישראלי ממשיך להיחשב חזק יחסית. כך למשל, במדד Henley Passport Index לשנת 2026 ישראל מדורגת במקום ה-18 בעולם, עם גישה ל-165 יעדים ללא צורך בהוצאת ויזה מראש.
