תקרית חריגה במעבר קלנדיה: לוחמי מג"ב ירו לעבר שני חשודים שנכנסו לשטח שמיועד למעבר כוחות הביטחון בלבד, וזאת לאחר שהם התעמתו איתם וניסו לחטוף את נשקם. בהמשך התברר כי שני החשודים מועסקים כמאבטחים, הם נפצעו קל כתוצאה מהירי
לא הזדהו: ירי במעבר קלנדיה לעבר מאבטחים שתקפו שוטרי מג"ב
אירוע חריג מאוד התרחש הבוקר באזור מעבר קלנדיה, כאשר לוחמי מג"ב איו"ש הותקפו באלימות קשה על ידי מספר מאבטחים שלא הזדהו. אחד המאבטחים נפצע מירי שוטר מג"ב
שני חשודים שהגיעו ברכב אזרחי מכיוון יהודה ושומרון לאזור מעבר קלנדיה, אל שער המיועד למעבר כוחות הביטחון בלבד, תקפו את הכוחות באגרופים ובחניקות, ואף ניסו לחטוף את נשקם.
אחד הלוחמים ירה לעבר החשודים שנפצעו באורח קל. כמה לוחמי מג"ב נפצעו גם הם באורח קל. המשטרה חוקרת את נסיבות האירוע.
מהמשטרה נמסר: "צוות לוחמי ולוחמות מג״ב איו״ש שהיה ברכב בדרכו למשימה מבצעית, הגיע לשער הסמוך למעבר קלנדיה המיועד למעבר כוחות הביטחון בלבד, עבר אותו והמתין לסגירת השער.
בשלב זה הגיע מכיוון שטחי יהודה ושומרון רכב אזרחי, שניסה להיכנס דרך השער לכיוון שטח מדינת ישראל. לוחמי מג״ב אשר הבחינו בנעשה וזיהו את הרכב, ניגשו לעברו וניסו לברר את זהותם של יושבי הרכב.
בשלב זה, מספר חשודים יצאו מהרכב ותקפו את הלוחמים באגרופים ובחניקות, תוך שניסו לחטוף את נשקם. במהלך התקיפה, אחת הלוחמות ביצעה ירי באוויר, אולם גם לאחר מכן החשודים לא חדלו מתקיפת הלוחמים".
על פי המשטרה: "לוחם שזיהה את אחד החשודים חונק לוחם נוסף וחש סכנה ממשית לחייו ולחיי חבריו, ביצע ירי לעבר פלג גופם התחתון של שניים מהחשודים. מיד לאחר האירוע, הלוחם שביצע את הירי העניק טיפול רפואי ראשוני לפצועים עד להגעת צוותי הרפואה.
בהמשך התברר כי שני החשודים שנפצעו מועסקים כמאבטחים, אולם לא היו מזוהים ככאלה בעת האירוע. השניים נפצעו באורח קל, על פי גורמי הרפואה, ופונו לקבלת טיפול רפואי. כמו כן, מספר לוחמי מג״ב נפצעו באורח קל כתוצאה מהתקיפה".
