הדמוקרטים הודיעו: 100 אלף בני אדם התפקדו למפלגה. הם יוכלו להצביע בפריימריז לרשימה לכנסת, שיתקיימו ב-20 ביולי
איראן מאיימת על ישראל: “כל תקיפה תיענה בתגובה מקבילה”
בטהרן מזהירים כי ישראל “לא תהיה חסינה” מתגובה על הפגיעה בתשתיות איראניות. במקביל, קטאר פועלת מול וושינגטון וטהרן בניסיון לבלום הידרדרות נוספת במשבר
מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן איים היום (שישי) כי טהרן תגיב על התקיפות נגד תשתיותיה, והזהיר כי גם ישראל עלולה לשלם את המחיר על המשך הפגיעה בשטח איראן.
“ישראל לא תהיה חסינה מפני תגובה. כל תקיפה של תשתיות תיענה בתגובה מקבילה”, צוטט מוחמד באקר דו אלקדר בכלי התקשורת הממלכתיים באיראן.
האיום האיראני מגיע בשיאו של גל הסלמה חדש באזור, לאחר התקיפות הנרחבות בשטח איראן והתגובות האיראניות נגד יעדים אמריקניים ובעלות בריתה של וושינגטון במפרץ.
בתוך כך, גם מאחורי הקלעים מתנהלים ניסיונות לבלום הידרדרות נוספת. לפי מקורות המעורים בפרטים ששוחחו עם ה”ניו יורק טיימס”, קטאר ניהלה שיחות עם וושינגטון ועם טהראן בניסיון להרגיע את המשבר ולמנוע סבב נוסף של תקיפות.
המאמצים הדיפלומטיים נמשכים בשעה שהמתיחות בין ארה”ב לאיראן שוב מתקרבת לנקודת רתיחה, וברקע החשש כי חילופי המהלומות האחרונים יגררו את האזור לעימות רחב יותר.
כזכור הלילה סוכנות הידיעות הרשמית של איראן, אירנ"א, דיווחה כי טיל אמריקאי-ישראלי פגע בבסיס צבאי בפאתי בושהר, שעות לאחר חידוש התקיפות בין ארצות הברית לאיראן.
אירנ"א ציטטה את סגן מושל בושהר, אחסאן ג'הניאן, שאמר כי "מפקדה צבאית בפאתי בושהר הותקפה ונפגעה על ידי טיל" ששוגר על ידי ארצות הברית וישראל.
ג'הניאן הסביר כי הפיצוצים שנשמעו בבושהר נגרמו על ידי מערכות הגנה אווירית. הוא הוסיף כי הבסיס הצבאי בפאתי בושהר הותקף על ידי כוחות "אמריקאים וישראליים".
בנוסף סוכנות הידיעות האיראנית ציטטה גורם מקומי שאישר כי אתר ימי איראני בקונאראק הותקף. עם זאת, גורם צבאי אמריקאי הצהיר בערוץ אל ערביה, כי צבא ארה"ב אינו מבצע תקיפות כלשהן נגד איראן. גם הטלוויזיה האיראנית הכחישה אמש דיווחים על פיצוצים בבנדר עבאס.
מנגד סוכנות הידיעות האיראנית "מהר" דיווחה ביום חמישי כי נשמעו מספר פיצוצים באזורים בדרום איראן, כולל בושהר, שם ממוקמת תחנת כוח גרעינית.
