מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 25°c
חיפה 25°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
א' אב התשפ"ו | 15.07.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 25°c
חיפה 25°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בהלוויית חמינאי: הנהגת חמאס נפגשה עם בכירי המשטר האיראני

חמאס דרשו מהאיראנים: רשת ביטחון דיפלומטית, הבטחת מימון ושיקום קווי האספקה לצבא חמאס, וחיבור התיק העזתי למו"מ של איראן עם ארה"ב | האיראנים הבטיחו: "כל הבקשות נענו במלואן"

בהלוויית חמינאי: הנהגת חמאס נפגשה עם בכירי המשטר האיראני
הלוויית עלי חמינאי צילום: סוכנות הידיעות האיראית תסנים

הנהגת חמאס נפגשה עם הנהגת המשטר האיראני בשולי הלווייתו של המנהיג העליון שחוסל עלי חמינאי - כך פורסם הערב (שלישי) בכאן חדשות.

ב-3 ביולי, במהלך הלווייתו של חמינאי שנמשכה ימים בטהראן, נערך מפגש רשמי שכונה בחמאס "מפגש תיאום ההנהגה בין הרפובליקה האסלאמית של איראן לתנועת ההתנגדות האסלאמית". 

מהצד האיראני השתתפו בפגישה יושב ראש הפרלמנט מוחמד קאליבאף, שר החוץ עבאס עראקצ'י ומפקד משמרות המהפכה אחמד וחידי. בצד של חמאס ישבו בכירי הארגון מוחמד דרוויש, מוסא אבו מרזוק, זאהר ג'בארין ואחרים. 

באדיבות המצלם
קאליבאף ועראקצ'י בלוויה | באדיבות המצלם

​משלחת חמאס הציגה לאיראנים את האתגרים הקריטיים שלה ברצועת עזה ואת העדכונים סביב המשא ומתן. בנוסף עדכנה המשלחת את האיראנים בסירובה המוחלט לכל חסות חיצונית ולכל תוכנית השואפת לפרק את חמאס מנשקו. ​

במהלך הפגישה הציגה הנהגת חמאס מסמך עם בקשות הארגון מטהראן . בין היתר הוצגה הדרישה לרשת ביטחון דיפלומטית, שפירושה שימוש במשקל הנגד האזורי והדיפלומטי של איראן כדי לספק גיבוי לתנאי המשא ומתן של הארגון, וכן סירוב מוחלט לעיקרון הפירוק מנשק או לסילוק מנהלי ופוליטי של חמאס מעזה ביום שאחרי. 

משמרות המהפכה / שאטרסטוק
מוג'תבא חמינאי / דונלד טראמפ | משמרות המהפכה / שאטרסטוק

חמאס דרש במסמך זיקה למשא ומתן שמתנהל בין איראן לארצות הברית. פירוש הדבר הוא חיבור כל משא ומתן עתידי בין טהראן לוושינגטון לתיק העזתי, והצבת סעיף של "הפסקת מבצעי השחיקה הישראלית ברצועה" כעדיפות עליונה בשיחות העקיפות.

עוד דרש חמאס הבטחת רצף של תמיכה כספית ושיקום קווי האספקה הלוגיסטיים לבנייתן מחדש של היכולות הצבאיות של הארגון. דרישה נוספת הופנתה ישירות למפקד משמרות המהפכה, שהתבקש להשאיר את "חזיתות התמיכה" האזוריות במצב כוננות גבוה ככלי הרתעה במקרה שישראל תפר את הרגיעה.

קאליבאף, וחידי ועראקצ'י הבטיחו מענה מלא לחמאס, שכולל המשך תמיכה קבועה בכל האמצעים הפיננסיים הזמינים; הדגשה כי המצפן של איראן לא יוסט מתמיכה בפלסטין עד להשגת "ניצחון מלא ותפילה באל-קודס"; ושילוב של נייר הדרישות של חמאס בסדר העדיפויות הדיפלומטי ובשיחותיה הבינלאומיות והאזוריות של איראן. כל אחת מבקשותיה של הנהגת חמאס התקבלה.

חמאס איראן עלי חמינאי מוחמד באקר קאליבאף עזה

 צבע אדום

art