מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 25°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
ג' אב התשפ"ו | 17.07.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 25°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דובר צה"ל מגיב למתקפות מהקואליציה על זמיר: "ביקורת זולה"

דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, הדף את המתקפות על הרמטכ"ל אייל זמיר בעקבות התנגדותו לחוק הקפאת מעצר העריקים החרדים. לדבריו, חלק מהביקורת "זולה", ופגיעה ברמטכ"ל היא פגיעה בצה"ל כולו

דובר צה"ל מגיב למתקפות מהקואליציה על זמיר: "ביקורת זולה"
אפי דפרין צילום: all in

דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, יצא להגנת הרמטכ"ל אייל זמיר על רקע המתקפות מצד גורמים בקואליציה בעקבות התנגדותו לחוק הקפאת מעצר עריקים חרדים. בריאיון לפודקאסט של נדב פרי אמר דפרין כי חלק מהביקורת המוטחת ברמטכ"ל אינה עניינית ופוגעת בצה"ל כולו.

"יש ביקורת, חלקה עניינית וחלקה לא עניינית ולא מהותית, אפילו זולה. זו פגיעה בצה"ל כולו. הרמטכ"ל מייצג את כל הצבא. פגעת בו, פגעת בהם. הוא לא דמות פוליטית. הוא דמות ממסדית, מקצועית, עניינית", אמר.

בהתייחסו לחוק הקפאת מעצר העריקים החרדים ולמכתבו החריף של זמיר נגדו, הוסיף דפרין: "אי אפשר מצד אחד להכביד את הנטל ומצד שני לומר שהצבא נדרש להקים ועדה (להפסקת הליכים פליליים נגד עריקים שלומדים בישיבות, י.ו)". לדבריו, "תא"ל שי טייב, אמר את הדברים בוועדות פעם אחר פעם כנציג צה"ל".

בתוך כך, נזכיר כי בינתיים בג"ץ הקפיא את תוקפו של החוק, כ־20 שעות בלבד לאחר שאושר סופית במליאת הכנסת.

אפי דפרין אייל זמיר גיוס חרדים

 צבע אדום

art