מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 25°c
י"ב אב התשפ"ו | 26.07.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

במערכת הביטחון חוששים: זה האיום שעלול להתפרץ גם ביהודה ושומרון

במערכת הביטחון עוקבים אחר הלקחים מהמלחמה באוקראינה - וחוששים כי רחפני הנפץ יהפכו לאיום גם בזירת יו"ש. במקביל מתנהל מאמץ אינטנסיבי לפיתוח מענה | גורם ביטחוני מבהיר: "ברור לנו שזה יגיע גם לכאן"

במערכת הביטחון חוששים: זה האיום שעלול להתפרץ גם ביהודה ושומרון
פעילות כוחות חטיבת הצנחנים צילום: דובר צה"ל

איום רחפני הנפץ, שכבר הוכיח את עצמו בלחימה בלבנון, מעורר בימים אלו דאגה גוברת גם במערכת הביטחון בישראל. לפי הדיווח ב-N12, ההערכה היא שהאיום יגיע גם לזירת יהודה ושומרון.

גורם במערכת הביטחון התייחס לחשש ואמר: "ברור לנו שזה יגיע גם לכאן". במערכת הביטחון עוקבים אחר שיטות הלחימה המתפתחות במלחמה בין רוסיה לאוקראינה, במטרה להפיק לקחים ולהיערך מבעוד מועד. לצד איסוף המידע, מתבצעת עבודה למציאת פתרון שיאפשר להתמודד עם האיום לפני שיהפוך למציאות בשטח.

מדובר ברחפנים פשוטים יחסית, שניתן לרכוש בקלות דרך האינטרנט ולהסב אותם לשימוש מבצעי באמצעות חיבור סיב אופטי. לדבריהם, ברגע שיימצא מענה יעיל לרחפן בודד, ניתן יהיה ליישם אותו גם מול מתקפות רחבות יותר.

בשל כך, במערכת הביטחון מגדירים את הסוגיה כאיום משמעותי ומנהלים מרוץ נגד הזמן כדי לפתח יכולת שתספק מענה אפקטיבי. החשש נשען גם על הניסיון שנצבר בזירת לבנון, שם הפכו רחפני הנפץ לאחד מאמצעי הלחימה המרכזיים שבהם השתמש חיזבאללה במהלך המערכה האחרונה.

מערכת הביטחון יהודה ושומרון צה"ל

 צבע אדום

art