גורמים רשמיים אמרו לוול סטריט ג'ורנל כי מפקד סנטקום אדמירל בראד קופר העריך כי במקרה של תקיפה רחבה באיראן - ארה"ב תוכל להתמודד עם המחסור היחסי בטילי פטריוט בכך שמלכתחילה תפגע בצורה קשה ביכולת של איראן לשגר טילים במספרים גדולים
"לא מתו למען הסכם גרעין": פהלווי בביקורת על טראמפ
יורש העצר האיראני הגולה קבע כי אלפי איראנים נהרגו למען החירות; אדמס העניק לו מזוזות לשגרירויות העתידיות
יורש העצר האיראני הגולה, רזא פהלווי, השמיע היום (ראשון) ביקורת מרומזת אך חריפה על מדיניות ממשל הנשיא טראמפ. בפגישה שקיים עם נשיא הקונגרס היהודי העולמי בישראל, סילבן אדמס, הבהיר פהלווי כי האיראנים שנהרגו בדיכוי המחאות לא הקריבו את חייהם למען האינטרסים שמעסיקים את המעצמות.
"אלפי איראנים נהרגו לאחרונה. הם לא מתו כדי שמצר יישאר פתוח או למען הסכם גרעין. הם מתו למען החירות", אמר.
מבלי לנקוב בשמו של נשיא ארה"ב, הציב פהלווי את מחיר הדמים ששילמו האיראנים מול העיסוק האמריקאי בנתיבי השיט ובהסכם עם טהרן, וקרא להעמיד את הפלת המשטר ושחרור העם האיראני בראש סדר העדיפויות.
במהלך הפגישה דנו פהלווי ואדמס בעתידה של איראן ובאפשרות לכונן יחסים דיפלומטיים מלאים בינה לבין ישראל לאחר נפילת המשטר. אדמס העניק ליורש העצר שתי מזוזות מאבן ירושלמית, אחת עבור שגרירות ישראל העתידית בטהרן והשנייה עבור שגרירות איראן העתידית בירושלים.
קלפי המזוזות נכתבו במיוחד בידי סופר סת"ם ישראלי ממוצא איראני, ובכך חיברו בין ירושלים לבין שורשיה של הקהילה היהודית באיראן.
"מה שאנו מבקשים להגשים במאה העשרים ואחת החל למעשה לפני 2,500 שנה", אמר פהלווי. "איראן וישראל הן שתי המדינות היחידות בעולם שיש להן קשר מקראי. תמיד זכינו לתמיכתם של יהודים ברחבי העולם ושל הישראלים במאבק לחירותה של איראן, ועל כך אנו אסירי תודה".
פהלווי הוסיף כי לאחר נפילת המשטר יהיה אפשר לשקם את איראן בסיוע הקהילה הבינלאומית. הוא אף הביע נכונות לארח את אדמס בטהרן, כדי לאתר את המיקומים לשגרירויות העתידיות של שתי המדינות.
