מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 26°c
ירושלים 22°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 26°c
י"ד אב התשפ"ו | 28.07.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 26°c
ירושלים 22°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איזנקוט במתקפה: "נתניהו מוקף במוחות חולניים ומנחיל תרבות של שקר"

יו"ר "ישר!" הדף את ההאשמות נגדו על התנגדות לתמרון בעזה: "מסכה שצריך להסיר" | איזנקוט עקץ את בנט וליברמן על הדרישה להוביל: "לא רצוי שראש מפלגה עם 6 מנדטים ידרוש את ראשות הממשלה"

איזנקוט במתקפה: "נתניהו מוקף במוחות חולניים ומנחיל תרבות של שקר"
גדי איזנקוט צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

יו"ר מפלגת "ישר!", הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, נשא הבוקר (שני) דברים חריפים בוועידת הביטחון הלאומי של ynet ו-"ידיעות אחרונות", והתייחס לסערת סרטון ה-AI שפורסם בחשבונות נתניהו, בו נטען כי מופיעה דמות המזכירה את בנו גל ז"ל שנפל בעזה: "מאחר שראש הממשלה מוקף באנשים שמשפיעים עליו מאוד עם מוחות חולניים, זה יכול להיות אותו אוריך, יכול להיות האחרים במיאמי, במקומות אחרים, ולכן אני לא אתפלא לאיזו תחתית הם יגיעו. ראיתי את זה בהוצאת המסמך של 'הבילד', שהם מסכנים את המקור הרגיש ביותר ברצועת עזה".

איזנקוט הוסיף: "יחד עם זה, אחרי שנעלבתי קצת, אמרתי אני אבדוק. וגיליתי שמאז יצחק רבין, פרס, גנץ, בנט, לפיד, כל מי שהתמודד מול נתניהו, ספג שלושה מוטיבים מרכזיים שהשקר חוזר על עצמו. 'רק הימין יביא ביטחון'. ראינו שזה קרס ב-7 באוקטובר".

באדיבות המשפחה
גל איזנקוט עם אביו גדי | באדיבות המשפחה
 

"דבר שני, 'הוא יישב עם מפלגות ערביות', המפלרטט הגדול ביותר אחרי מנסור עבאס היה נתניהו. והדבר השלישי זה 'הוא יקים מדינה פלסטינית'. אני אף פעם לא אמרתי משהו בדבר מדינה פלסטינית. נתניהו אמר את זה ב-2009 בבר אילן, ב-2015 במסמך שמשרדו שולח לי כרמטכ"ל. ב-2020 בתוכנית טראמפ ורק לפני ארבעה חודשים הוא חזר".

איזנקוט המשיך ותקף חזיתית: "מה שמטריד מאוד זו אותה תרבות שקר, תרבות שקר שהוא הצליח להנחיל במדינת ישראל במשך עשרות שנים, שגורמת לאזרחי ישראל לא להבחין בין אמת לשקר, בין טוב לרע. אני חווה את זה יום יום, כולל היום בבוקר בפרסומים שלו ושל אנשים מטעמו. 'גדי איזנקוט התנגד לתמרון'. הוא יודע שזה שקר. אני נכנס אליו, כשאני מוצא אותו לא במיטבו, ומסביר לו למה חייב לתמרן ברצועת עזה. יש הצבעה, הוא יודע שאני מצביע בעד. הוא יודע שאלי כהן, יריב לוין, מירי רגב התנגדו נחרצות, הצביעו ולמרות זאת, זה לא מפריע לו להגיד, 'גדי התנגד לתמרן בעזה'. את השקר הזה ואת המסכה הזאת צריך להסיר מהפנים שלו ושל כל מי שסובב אותו, כי על זה הם בונים גם במערכת הבחירות הקרובות".

Yonatan Sindel/Flash90
נפתלי בנט במסיבת עיתונאים בכנסת | Yonatan Sindel/Flash90

על הביקורת נגדו בשל חוסר ניסיונו הפוליטי אמר: "יש הרבה מאוד ציניות בפוליטיקה. אותם אלה שמדברים היום על הניסיון שלי, העמידו את גנץ שהיה עם אפס ניסיון פוליטי. רמטכ"ל שמגיע לפוליטיקה, הם שמו אותו כמועמד לראש ממשלה. אז אותם ציניקנים שהלכו איתו אומרים היום 'לגדי אין ניסיון'. יש לי ניסיון של 41 שנות שירות, ישבתי 30 שנים לסירוגין בקבינטים. הייתי שלוש שנים בכנסת, שמונה חודשים שר בקבינט המלחמה".

הוא עקץ ישירות את שותפיו באופוזיציה לגבי הנהגת המחנה: "אני רואה בבנט, ליברמן, לפיד, גולן, טרופר והנדל שותפים להקמת ממשלה. הכלל שאני דרשתי כבר מהיום הראשון כשהקמתי את מפלגת ישר לפני שנה הוא שראש המפלגה הגדולה בגוש צריך להיות המועמד לראשות הממשלה. אמרתי את זה כשלי היו שישה מנדטים ולבנט היו 26 ולפיד עם 12. לכן דעתי לא השתנתה. אני חושב שבמציאות שבה ראש מפלגה עם שישה, שמונה, עשרה מנדטים דורש את ראשות הממשלה, זה לא רצוי לפוליטיקה הישראלית".

Chaim Goldberg/Flash90
משה גפני ואריה דרעי בהצבעה על הקפאת מעצרי עריקים | Chaim Goldberg/Flash90

לסיום הציב קו אדום ברור לקואליציה עתידית ולמפלגות החרדיות: "לא אשב בממשלה עם שום מפלגה שלא תקבל את ישראל כיהודית, דמוקרטית, ליברלית, שלא יקבלו את ערכי מגילת העצמאות ואת חובת השירות הצבאי-לאומי אזרחי, בדגש על צבאי. החרדים יצטרכו לקבל את מה שקיבלו המפלגות החרדיות עד 77'. אי אפשר להיות שותף רק לזכויות ולא לחובות. מי שלא יהיה שותף לחובות - לא יקבל מימון של בתי ספר, ייענש, והכלל הוא שמתגמלים ומוקירים עד אין קץ את המשרתים, ומענישים ונוקטים סנקציות כלפי משתמטים. אני מעדיף להגיע לרוב ציוני של 63-4 מנדטים, ואם זה לא יהיה - לקרוא למפלגות אחרות לקבל את שלושת התנאים. לקרוא למפלגות החרדיות שיבינו את גודל השעה, ואם הם לא יבינו, אז עדיף ללכת לבחירות נוספות".

יונתן זינדל, פלאש 90
בן גביר וסמוטריץ במליאה | יונתן זינדל, פלאש 90

איזנקוט הזהיר גם מפני קריסת המצב הביטחוני ביהודה ושומרון, והאשים את נתניהו, סמוטריץ' ובן גביר: "יש שם מציאות טעונה מאוד, על סף האנרכיה... ראש הממשלה, בגלל צרכים קואליציוניים, למעשה פירק את הארגון ששלט ביהודה ושומרון וזה צה"ל כריבון. הוא נתן את המנהל האזרחי לסמוטריץ' ואת המשטרה לבן גביר, ולכן מה שאנחנו רואים היום זה אובדן שליטה מוחלט, קושי במיצוי היכולת לסיכול טרור ואי אכיפה של חוק וסדר".

בהתייחסו לסוגיה הפלסטינית הדגיש: "המאבק הישראלי-פלסטיני נמשך הרבה מאוד שנים, ומי שמחפש תרופת פלא ופתרון עכשיו - לא ימצא אותו. תפיסת העולם שלי אומרת שמה שמנחה אותי זו מדינה יהודית דמוקרטית וליברלית עם רוב יהודי מוצק... צריך לעשות הכול שהתוכנית המתחרה שסמוטריץ' הוביל בממשלה והוא מיישם אותה, שבו מפרקים את הרשות הפלסטינית ולוקחים אחריות על 2.8 מיליון פלסטינים, לא קורית. הרעיון הוא אווילי, זה דבר מטורף לגמרי".

איזנקוט סיכם: "אני מעולם לא דיברתי על מדינה פלסטינית, צריך ליצור הפרדה בין טרור לאוכלוסייה, בניגוד למדיניות הבת יענה של נתניהו, ואני אומר את זה מניסיון. למה? כי אני פיקדתי על יהודה ושומרון וניצחתי את הטרור הפלסטיני ב-2004 עם רבים וטובים שהיו לפניי והובילו את מבצע 'חומת מגן'".

גדי איזנקוט בנימין נתניהו נפתלי בנט יהודה ושומרון בצלאל סמוטריץ הבחירות לכנסת ה-26

 צבע אדום

art