מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 29°c
באר שבע 30°c
חיפה 28°c
ירושלים 29°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
י"ד אב התשפ"ו | 28.07.2026
תל אביב 29°c
באר שבע 30°c
חיפה 28°c
ירושלים 29°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ההקלטות של ביידן שוחררו, לא תאמינו מה נחשף בהן

לאחר מאבק משפטי עיקש בן שנתיים, שוחררו כ-70 שעות של הקלטות שמע שבהן נשמע הנשיא לשעבר ג'ו ביידן משוחח עם כותב הצללים שלו על מסמכים והערות הכוללים חומרים מסווגים. ההקלטות הללו עומדות במרכזו של דוח משנת 2024, ומחדשות את הדיון הציבורי סביב טיפולו במסמכים רגישים ומצבו הקוגניטיבי

ההקלטות של ביידן שוחררו, לא תאמינו מה נחשף בהן
הנשיא לשעבר ביידן צילום: צילום מסך

דרמה בארה"ב: בהקלטות, שנועדו במקור לספר זיכרונותיו של ביידן משנת 2017, נשמע הנשיא לשעבר ביידן אומר לכותב הצללים מארק זווניצר כי חלק מהמידע עשוי להיות מסווג, ובשלב מסוים אף מציין: "מצאתי את כל הדברים המסווגים למטה".

הקלטות השמע נשמרו בסוד במשך שנים עד שגוף התחקירים השמרני "Oversight Project" הגיש תביעה מכוח חוק חופש המידע (FOIA). למרות ניסיונות מצד צוותו של ביידן למנוע את החשיפה, בית משפט פדרלי דחה את עמדתם והורה על פרסומן.

התובע המיוחד רוברט הור בדוח שלו מ-2024, ציין, כי ביידן החזיק בביתו פתקים ומסמכים המסווגים מתקופת כהונתו כסגן נשיא. למרות זאת, הוא החליט שלא להמליץ על כתב אישום, בנימוק שחבר מושבעים יראה בו אדם מבוגר, סימפתי ובעל זיכרון חלש, מה שמקשה על השגת הרשעה.

תגובת צוותו של ביידן: דוברו של ביידן, טי.ג'יי דאקלו, גינה את החלטת הפרסום וטענה כי מדובר בניצול פוליטי של משרד המשפטים, תוך הדגשה כי שיחות פרטיות שנועדו לכתיבת ספר על בנו המנוח צריכות להישאר חשאיות.

ג'ו ביידן ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art