מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 28°c
באר שבע 28°c
חיפה 26°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ז אב התשפ"ו | 30.07.2026
תל אביב 28°c
באר שבע 28°c
חיפה 26°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מקרוב: ילדי הקייטנות הציצו לעולם של מתנדבי הצלה

במסגרת יום מיוחד שיזם ארגון "הצלה", למדו כאלף חניכי קייטנת "תודעה" כללי בטיחות, צפו בהדגמות של החייאה וחילוץ, וקיבלו כלים להתמודדות עם מצבי חירום לקראת ימי בין הזמנים

מקרוב: ילדי הקייטנות הציצו לעולם של מתנדבי הצלה
הילדים בפעילות ארגון 'הצלה' צילום: באדיבות המצלם

מאות ילדים המשתתפים בקייטנת הקיץ של ארגון "תודעה", המתקיימת בסיוע עיריית בני ברק, השתתפו ביום מיוחד שיזם ארגון "הצלה", במטרה להקנות להם כלים מעשיים לשמירה על בטיחותם במהלך ימי בין הזמנים ובמהלך השנה כולה.

יום הפעילות, שהתקיים בפארק מנחם בגין בתל אביב, כלל תצוגה של אמבולנסים, אופנועי חירום, כלים ייעודיים לשטח וציוד רפואי מתקדם, לצד הדגמות חיות של פעולות מצילות חיים. הילדים נחשפו לעבודת מתנדבי הארגון, למדו כיצד נראה ציוד רפואי המשמש באירועי חירום ואף צפו בהמחשה של טיפול ראשוני ופינוי נפגע.

במסגרת ההדרכות העניקו מתנדבי "הצלה" הסברים על כללי הזהירות בדרכים, התנהלות נכונה במרחב הציבורי ודרכי פעולה במקרה של חנק מגוף זר. דגש מיוחד ניתן לסכנות הכרוכות ברכיבה על אופניים, קורקינטים ובימבות, לאור העלייה במקרי הפציעות בתקופה האחרונה.

הפעילות יצאה לפועל בניהולם של סמנכ"ל הצלה חיים ברגמן ושמואל רוטנברג, אחראי אגף המשימות המיוחדות בארגון, שריכז את היערכות הארגון והפעלת המתנדבים לאורך היום.

אחד ממדריכי הקייטנה סיפר כי הילדים גילו עניין רב בפעילות: "זו הייתה הזדמנות נדירה עבורם להכיר מקרוב את עבודת צוותי ההצלה. הם למדו כללים חשובים שיכולים להציל חיים, והכול בצורה חווייתית ומרתקת."

מנכ"ל ארגון תודעה מרדכי בלוי ציין את חשיבות המסרים שחודדו לכאלף חניכי קייטנת 'תודעה' ע"י מתנדבי הצלה. יוסף סטל, סגן מנהל אגף החינוך הקדם-יסודי ומנהל מחלקת גני הילדים בעיריית בני ברק, המשמש גם כרכז הארצי בארגון "תודעה", ציין כי בהתאם להנחיית גדולי ישראל מושם דגש מיוחד על הפעלת מסגרות איכותיות לילדי החיידרים בימי בין הזמנים, תוך הקפדה על ביטחונם ושלומם.

בסיום היום הודה סמנכ"ל הארגון חיים ברגמן לנהג האמבולנס מסניף רחובות, שלום חיימוביץ', ולמתנדבים ישראל מאיר מאמו מיחידת האופנועים, אלי ביטון מאגף המשימות המיוחדות וחזקי בלוך מיחידת הרת"מים, על התנדבותם ותרומתם להצלחת הפעילות ולהדרכת הילדים.

הצלה תודעה קייטנה

 צבע אדום

art