מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 26°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
כ"א אב התשפ"ו | 04.08.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 26°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

החלטה דרמטית נגד נתניהו: שרים וח"כים לא יוכלו להתמודד במחוזות

בית הדין דחה את הטענות נגד הצבעת נתניהו וקבע כי הצבעתו תועדה ובוצעה כדין. השריונים לנתניהו נותרו בתוקף, והמועד להגשת מועמדויות הוארך ב-48 שעות

החלטה דרמטית נגד נתניהו: שרים וח"כים לא יוכלו להתמודד במחוזות
נתניהו בסיעת הליכוד צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בית הדין העליון של התנועה הפך הלילה את החלטת הוועידה וקבע ברוב של 4 מול 1 כי ח"כים, שרים וסגני שרים מכהנים ולשעבר, לא יוכלו להתמודד במחוזות בפריימריז.

בכך בלם בית הדין את המהלך שקידמו ראש הממשלה יו"ר הליכוד בנימין נתניהו ויו"ר ועדת החוקה של התנועה, השר חיים כץ, ואשר אושר בוועידה ברוב זעום של חמישה קולות בלבד.

ההכרעה נשענה על פגמים מהותיים בהליך ההצבעה, ולדעת חלק מדייני הרוב גם על סתירה לחוקת הליכוד ולעקרון השוויון.

בית הדין דחה את הטענות נגד הצבעת נתניהו וקבע כי הצבעתו תועדה ובוצעה כדין. השריונים לנתניהו נותרו בתוקף, והמועד להגשת מועמדויות הוארך ב-48 שעות.

בנוסף קבע בית הדין כי המקום ה-35 ברשימת הליכוד יוחזר לרשימה הארצית ולא ישוריין לאישה. מנגד, שמונת השריונים שהעניקה הוועידה לנתניהו נותרו בתוקף.

במעריב דווח כי המשמעות הפוליטית של ההכרעה דרמטית: חברי הכנסת שביקשו להתמודד במחוזות כנתיב חלופי לרשימה הארצית הצפופה איבדו את האפשרות הזאת, בעוד שנתניהו ממשיך להחזיק בשמונה שריונים שיאפשרו לו לעצב את הרשימה הסופית.

רוב חברי בית הדין קבעו כי פתיחת המחוזות בפני חברי כנסת ושרים משנה שינוי מהותי את כללי המשחק שנקבעו בחוקת הליכוד, ולכן לא ניתן היה לבצע אותה באמצעות הוראת שעה בתקנון הבחירות.

הליכוד ראש הממשלה בנימין נתניהו

 צבע אדום

art