רוכב אופניים חשמליים כבן 40 נפצע קשה לאחר שככל הנראה נפגע מרכב בעפולה. צוותי מד"א שהגיעו לזירה העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים העמק עם חבלת ראש
ההמראות והנחיתות נעצרו: רחפן אחד שיתק את נתב"ג
רחפן אזרחי שחדר למרחב האווירי של נתב"ג אילץ את הרשויות לעצור המראות ונחיתות בשעות העומס - ובמשרד התחבורה פתחו בבדיקת האירוע | ברקע: עיסוק בקידום איסור על הטסת רחפנים ברחבי ישראל
אירוע חריג בנתב"ג: רחפן אזרחי שחדר הבוקר (רביעי) למרחב האווירי של נמל התעופה גרם לשיבושים משמעותיים בתנועת המטוסים והוביל לעצירת ההמראות והנחיתות, דווקא באחת משעות הפעילות העמוסות ביותר.
בעקבות האירוע הורה מנכ"ל משרד התחבורה לכנס דיון מיוחד לבחינת נסיבות החדירה וההתנהלות במהלכה, במטרה להבין כיצד הצליח הרחפן לשבש את פעילותו של אחד המתקנים הרגישים במדינה.
התקרית מגיעה בזמן שבישראל כבר מתנהל דיון עקרוני סביב האפשרות להטיל איסור כולל על הטסת רחפנים. הסוגייה עלתה לאחרונה גם על שולחן הקבינט המדיני-ביטחוני, שם הוצגה עמדת מערכת הביטחון, הסבורה כי יש לבחון את המהלך כחלק מההיערכות לאפשרות של עימות רחב מול איראן.
למרות הדיונים, החלטה בנושא עדיין לא התקבלה, אך עצם האפשרות לאסור את השימוש ברחפנים מעוררת התנגדות חריפה מצד גורמים בענף.
"להחליט שאסור להטיס רחפנים במדינת ישראל זה לחוקק חוק שאי אפשר לעמוד בו", אומר פיני יונגמן, נשיא חברת TSG, המתמחה בפיתוח מערכות שליטה ובקרה אווירית, בשיחה עם N12.
"יש בישראל מיליוני רחפנים, שרובם המוחלט מופעלים בידי ילדים. יהיה קשה מאוד למנוע מהם להטיס אותם, לפקח על כך או לאכוף את האיסור".
