מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 26°c
חיפה 26°c
ירושלים 24°c
בית שמש 25°c
בני ברק 27°c
אשדוד 26°c
כ"ג אב התשפ"ו | 06.08.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 26°c
חיפה 26°c
ירושלים 24°c
בית שמש 25°c
בני ברק 27°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מהליכוד לליברמן: ח"כ דן אילוז מצטרף לישראל ביתנו

חבר הכנסת שהתנגד לחוק הגיוס עוזב את מפלגת השלטון | אילוז: "מייצג את הערכים שאני מאמין בהם" | ליברמן: "חיזוק משמעותי למחנה הציוני והליברלי"

מהליכוד לליברמן: ח"כ דן אילוז מצטרף לישראל ביתנו
אביגדור ליברמן ודן אילוז צילום: באדיבות המצלם

חבר הכנסת דן אילוז הודיע הערב (רביעי) על הצטרפותו למפלגת "ישראל ביתנו" בראשות אביגדור ליברמן, לאחר שהודיע על פרישתו מסיעת הליכוד על רקע התנגדותו החריפה לחוק הגיוס. במסגרת ההסכם בין השניים, הובטח לאילוז מקום ריאלי ברשימה לכנסת הבאה.

אילוז, שנבחר לכנסת מטעם הליכוד במשבצת העולים לאחר שכיהן בעבר כחבר מועצת עיריית ירושלים, היה מהקולות הבולטים בקואליציה נגד חוק הגיוס. במהלך כהונתו הוביל בוועדת החוץ והביטחון מאבק נגד החוק, עמדה שעלתה לו במחיר פוליטי כבד שכלל את הדחתו מחברותו בוועדות הכנסת ושלילת האפשרות להגיש הצעות חוק פרטיות.

עם הצטרפותו הצהיר אילוז כי הוא תומך באביגדור ליברמן לראשות הממשלה ותקף בחריפות את הנהגת הליכוד: "אני מצטרף לישראל ביתנו משום שזו המפלגה שמייצגת היום את הערכים הלאומיים והליברליים שבהם אני מאמין. בקדנציה הזאת ניהלתי את המאבק נגד חוק ההשתמטות ביחד עם חברי הכנסת של ישראל ביתנו. לצערי, הליכוד הפך להיות קבלן ביצוע של דרעי וגולדקנופף. נתניהו כשל בהנהגת המדינה, והוא צריך לקחת אחריות וללכת הביתה. אני קורא לכל הליכודניקים – מי שרוצה ימין אמיתי צריך להצביע לישראל ביתנו. אביגדור ליברמן הוא מנהיג חזק, מנוסה ועקבי, שעומד תמיד על עקרונותיו, גם כשזה כרוך במחיר פוליטי. מי שמאמין בדרכם של ז'בוטינסקי ובגין – מצביע ישראל ביתנו".

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, בירך על המהלך ואמר: "אני מברך את ח"כ דן אילוז על הצטרפותו לישראל ביתנו. דן הוא אדם ערכי שהוכיח לאורך דרכו הציבורית אומץ, יושרה ונכונות לשלם מחיר אישי כדי לעמוד על עקרונותיו, ובראשם המאבק נגד חוק ההשתמטות והדרישה לשוויון בנטל. הצטרפותו היא חיזוק משמעותי למחנה הציוני, הלאומי והליברלי".

צעדו של אילוז עורר תגובה מהירה וזועמת במפלגת השלטון. בתגובה להודעת ההצטרפות, יו"ר הקואליציה ויו"ר סיעת הליכוד, ח"כ אופיר כץ, הסיר מיד את אילוז מקבוצת הוואטסאפ הרשמית של הסיעה.

לצד הסרתו מהקבוצה, שיגר כץ הודעה עוקצת לחברי הסיעה וכתב: "להתראות לפופוליסט ששכח מי הכניס אותו לכנסת. לא היה ליכוד מעולם".

דן אילוז הליכוד אביגדור ליברמן ישראל ביתנו בחירות 2026

 צבע אדום

art