טראמפ כותב: "נחשף ששמה של אילחאן עומר אינו אמיתי, זה שהיא השתמשה בו כדי להיבחר ולהישבע לתפקיד בקונגרס. מכיוון שהיא השתמשה בשם מזויף כדי להישבע, אני מניח שהיא חייבת לפרוש באופן מיידי מקונגרס. נא ליידע את נשיא בית הנבחרים, ג'יימס מייקל ג'ונסון, שהמפלגה הדמוקרטית ויתרה זה עתה על מושבה. אילחאן נור סעיד אלמי, שמה האמיתי, הודתה בגלוי ברמאות, והיא לא תורשה חוקית להיות חברה בגוף מכובד זה מעכשיו ואילך. תודה על תשומת הלב לעניין זה! נשיא דונלד ג'. טראמפ".
בלם את המתקפה: טראמפ הטיח בשר ההגנה על המחסור החמור בחימוש
המחסור החמור בטילים מונחים ארוכי טווח ובמיירטים להגנה אווירית הוא בין הסיבות לכך שטרמפ נסוג לאחרונה משיגור מתקפות נוספות נגד איראן
הנשיא דונלד טראמפ זעם בשבוע שעבר על שר ההגנה פיט הגסת' בנוגע למלאי הטילים שהידלדל במלחמה מול איראן, בעוד בבית הלבן מכחישים את הדברים בתוקף.
העימות התרחש ביום שישי בשולי פגישת הקבינט בקמפ דייוויד, כאשר טראמפ דרש מהגסת' תשובות והטיח בו כי סבר שהבעיה בחימוש "תוקנה". כך נמסר על ידי שני מקורבים המכירים את תוכן השיחה, אשר דיברו בעילום שם עם הוושינגטון פוסט.
המחסור החמור בטילים מונחים ארוכי טווח ובמיירטים להגנה אווירית הוא בין הסיבות לכך שטרמפ נסוג לאחרונה משיגור מתקפות נוספות נגד איראן, לאחר שאישר כי הורה על "המתקפה הגדולה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה" בטרם ביטל אותה.
בחודש הלחימה הראשון לבדו שגרה ארה"ב יותר מ-850 טילי שיוט מסוג טומהוק, מעל 1,000 מערכות פטריוט ו-THAAD, ויותר מ-1,300 טילי קרקע-קרקע מסוג ATACMS – מלאי שרוקן כמעט לחלוטין. לדברי מומחים, הקמת קווי ייצור חדשים למערכות כמו פטריוט עשויה להימשך עד שנתיים, ואין פתרון מיידי באופק.
במהלך העימות, הגסת' הגן על עצמו והאשים את סגנו, סטפן פיינברג, במחסור ובאי-עדכון הנשיא. אירוע זה מעיד על שחיקה באמון של טראמפ בשר ההגנה, שהיה מהתומכים המרכזיים ביציאה למערכה שהובטחה כמהירה וקלה. מנגד, מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קרוליין ליביט, דחתה את הדיווח ואמרה כי הוא "שקרי לחלוטין" וכי לטראמפ יש אמון מלא בהגסת'. דובר הפנטגון, שון פרנל, הכחיש גם הוא את הטענות והדגיש כי הגסת' לא הטעה איש ולא האשים את סגנו.
