מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 24°c
ירושלים 22°c
בית שמש 23°c
בני ברק 26°c
אשדוד 25°c
ד' אלול התשפ"ו | 17.08.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 24°c
חיפה 24°c
ירושלים 22°c
בית שמש 23°c
בני ברק 26°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השיחה של הבן חשפה את מיקומו של בכיר הביטחון האיראני?

חבר פרלמנט טוען כי מעקב אחר שיחה של בנו, מורטזא, הוביל לחיסולו של מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי – טענה שנדחתה בידי מערכת המשפט ומשפחת לאריג'אני

השיחה של הבן חשפה את מיקומו של בכיר הביטחון האיראני?
אבלים נושאים את ארונותיהם של עלי לריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, ובנו מורטזה לריג'אני במהלך מסע הלוויה שלהם בקום, איראן, ב-19 במרץ 2026 צילום: Iran International

גרסאות סותרות עולות סביב האופן שבו איתרו ישראל וארצות הברית את מיקומו של עלי לאריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן, שנהרג בתקיפה בטהראן במהלך המלחמה, כך דיווח ערוץ הטלוויזיה איראן אינטרנשיונל.

אסמאעיל כות'רי, חבר ועדת הביטחון הלאומי של הפרלמנט האיראני, אמר כי מידע שנמסר לו מצביע על כך ששיחת טלפון שבה היה מעורב בנו של לאריג'אני, מורטזא, זוהתה בליל התקיפה ובכך נחשף מיקומו של אביו.

מנגד, סוכנות הידיעות של הרשות השופטת באיראן, "מיזאן", מסרה כי חקירה משפטית אינה תומכת בגרסתו של כות'רי. גם משפחתו של לאריג'אני דחתה את הדברים, וטוענת באמצעות תקשורת המדינה כי מורטזא לא החזיק בטלפון נייד במשך חודשים לפני המלחמה שנמשכה 40 יום, ואף נותר ללא מכשיר עד שהוא ואביו נהרגו.

משפחתו הוסיפה כי הוא הקפיד הקפדה יתרה גם על הימנעותם של אחרים מנשיאת טלפונים בסביבתו. איראן אישרה ב-17 במרץ כי לאריג'אני, ממכווני הביטחון המרכזיים במדינה, חוסל בתקיפה בשעות הבוקר בטהראן.

איראן מבצע שאגת הארי ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art