משפחת יהלומי: "דורשים לבדוק את כל התרחישים, כולל אפשרות לפח"ע"
קושנר בדרך לירושלים: "אין בישראל מי שיקבל את ההסכם"
שליחו של טראמפ צפוי להגיע בשבוע הבא לירושלים יחד עם ניקולאי מלדנוב וטוני בלייר; גורם במועצת השלום: "ארה"ב וישראל מסכימות על היעד הסופי"
שליחו של טראמפ, ג'ארד קושנר צפוי להגיע בשבוע הבא לירושלים, אך עוד לפני ביקורו כבר מתעוררת מחלוקת סביב מטרת המהלך וההסכם שהוא מבקש לקדם.
לפי דיווח של "ישראל היום", בירושלים מאשימים את קושנר כי הוא דוחף לביצוע הסכם שאיש בישראל לא יסכים לקבל. הדברים מגיעים על רקע המגעים לקידום תוכנית השלום בת 20 הנקודות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

במקביל, גורם רשמי במועצת השלום אישר ל-i24NEWS כי קושנר מתכנן להגיע בשבוע הבא לירושלים ולקהיר. אליו יצטרפו ניקולאי מלדנוב וטוני בלייר.
לדברי הגורם, בישראל יעסקו השלושה בשיחות על קידום התוכנית. הוא הוסיף כי "ארצות הברית וישראל מסכימות על היעד הסופי, שהוא חמאס מפורז".
"נקשיב לחששות שהועלו ונדון בצעדים הבאים", אמר הגורם. "מה שחשוב הוא ששני הצדדים מסכימים על התוצאה הרצויה ופועלים למצוא דרכים להאיץ את ההתקדמות".
לאחר הביקור בירושלים צפויים קושנר, מלדנוב ובלייר להמשיך לקהיר, שם ייפגשו עם המצרים ועם המתווכות האחרות.
לדברי הגורם, בפגישות בקהיר ייקבעו "באופן קונקרטי" הצעדים הבאים ליישום מפת הדרכים. הוא הוסיף כי המטרה היא לקדם את תוכנית טראמפ ולהביא להקמת רצועת עזה מפורזת, שבה חמאס יעביר את מלוא הסמכויות לממשלה פלסטינית טכנוקרטית שתפעל לשיקום הרצועה.
