מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 25°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 28°c
אשדוד 26°c
י' אלול התשפ"ו | 23.08.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 25°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 28°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השאיר את בנו בן ה-7 לבד בהר - והמשיך לטפס

האב נתן לילד חטיפים ומשקה, הורה לו להמתין ליד התחנה השישית והמשיך עם בנו הגדול יותר לעבר פסגת הר פוג'י

השאיר את בנו בן ה-7 לבד בהר - והמשיך לטפס
אילוסטרציה צילום: pixabay

תקרית חריגה בהר פוג'י ביפן: אב בן 48 השאיר את בנו בן ה-7 לבדו במהלך הטיפוס להר והמשיך בדרכו עם בנו הגדול, בן 12 או 13. הילד אותר בהמשך כשהוא יושב לבדו בגשם ובערפל.

לפי דיווח ב-"Japan Today", השלושה טיפסו במסלול פוג'ינומייה. סמוך לתחנה השישית, בגובה של כ-2,490 מטרים, הילד התלונן שהוא עייף. האב נתן לו כמה חטיפים ומשקה קל ואמר לו "חכה כאן", לפני שהמשיך לטפס עם בנו הגדול.

בסביבות 07:30 איתר אחד העובדים המפעילים את התחנות בהר את הילד כשהוא יושב לבדו על ספסל. העובד הכניס אותו לתחנה והזעיק את המשטרה. השוטרים יצרו קשר עם האב, שהיה כבר באזור התחנה השמינית, בגובה של כ-3,250 מטרים, והורו לו לחזור.

לא ברור כמה זמן הילד נשאר לבדו. לפי האתר הרשמי של מסלולי הטיפוס בהר פוג'י, הדרך מהתחנה השישית לתחנה השמינית אורכת כשלוש שעות, כך שייתכן שהילד הושאר בסביבות 04:30 לפנות בוקר. באותה עת ירד גשם והחל להצטבר ערפל באזור.

כשהאב חזר והתאחד עם בנו, המשטרה נזפה בו ואמרה: "להשאיר ילד מאחור זה דבר בלתי מתקבל על הדעת". לפי הדיווח, לא נמסר על עונש נוסף או על פנייה לרשויות הרווחה. האב התנצל ואמר לשוטרים: "קיבלתי החלטה פזיזה, ואני מתחרט עליה עמוקות".

בעקבות המקרה קראה המשטרה למטפסים שלא להשאיר חברים בקבוצה מאחור, והדגישה כי יש להתאים את "הקצב והשאיפות" ליכולת של כל חברי הקבוצה. הר פוג'י מתנשא לגובה של 3,776 מטרים ומזג האוויר בו עלול להשתנות במהירות.

יפן הר ילד משטרה

 צבע אדום

art