הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
הדיינים באזהרה לרשויות: "איסור לתקצב או לסייע לסליחות עם כלי נגינה"
לקראת ימי הרחמים והסליחות: גדולי הדיינים במכתב נוקב נגד עריכת סליחות ותפילות בליווי כלי זמר | אזהרה מפורשת לרשויות המקומיות ולגופים הרשמיים: אסור לסייע בהקצבות או בכל דרך שהיא לקיום המופעים הללו | "הורסים את עמוד התפילה והופכים אותה למופע" | האיסור חל על המנגנים, החזנים והמשתתפים כאחד
לקראת ימי הרחמים והסליחות, כאשר המוני בית ישראל נערכים להשכים קום ולהפיל תחינה לפני בורא עולם, יוצאים גדולי הדיינים ופוסקי ההלכה במכתב מיוחד וחסר תקדים, ובו פסק הלכה חריף ונוקב נגד התופעה שפשתה בשנים האחרונות של עריכת 'סליחות מוזיקליות' ואירועי תפילה בליווי כלי נגינה.
ברקע התרחבות התופעה של מופעים מוזיקליים הממותגים כ"מעמדי סליחות" עם כלי נגינה, קובעים גדולי הדיינים במכתבם כי מדובר בשינוי מסורת האבות ובפרצה חמורה המגיעה מיסוד חוקות הגויים וחיקוי של הרפורמים. הדיינים משמיעים אזהרה חמורה ומפורשת לרשויות ולגופים הציבוריים שלא לתקצב או לסייע לקיום האירועים הללו, ומזהירים כי חל איסור גמור לקחת חלק באירועים אלו, הן כמארגנים, הן כמנגנים והן כמשתתפים.
להלן הנוסח המלא של מכתב גדולי הדיינים: "דעת תורה ופסק הלכה עבודת התפילה, דבר יום ביומו, בשבתות קודש ובמועדי השם ובכל עיתות השנה מקודשת מאוד בכל עם ישראל, והיא המקשרת אותנו אל אבינו שבשמים, ועל ידה נמשכת האמונה והיהדות כולה מאבות לבנים מדור לדור.
"צר לנו מאוד שאנשים שאופי חייהם ריק מתוכן של יראת שמים והרגשי קדושה, ואשר ערכי התפילות וקדושתם אינם טבועים בנפשותם, החלו לנתק את עמוד התפילה על ידי הפיכתם למופעים מוזיקליים, בהבאת כלי זמר, המנצחים על התפילה, שזה בא מיסוד חוקות הגויים אשר הרפורמים מחקים אותם.
ולפיכך הננו להודיע בזאת דעת תורה ופסק הלכה:
א. איסור חמור לערוך תפילות, הלל, סליחות וכיוצא בזה בהבאת כלי זמר.
ב. האיסור חל על המנגנים, על בעלי התפילה, ועל כל אחד ואחד מהמשתתפים.
ג. איסור גמור לסייע לעריכת מופעים אלו, ולפיכך אסור לגבאי בית הכנסת ולבעלי אולמות לאפשר או להשכיר מקום לעריכת המופעים הללו.
ד. כמו כן אסור לרשויות או ליחידים לסייע בהקצבות ובשום דרך שהיא לקיום מופעים אלו.
ה. זכות גדולה לכל המשתדלים ומתאמצים להמשיך במסורת התפילה, כפי שנהגו מדור דור, איש על מחנהו ואיש על דגלו, ולשמר את אווירת היראה וכובד הראש הראויים.
ויהי רצון שיטהר הקדוש ברוך הוא לבנו לעבדו באמת, ויקבלו תפילותינו, תפילות הכלל והפרט, ברחמים וברצון".
על המכתב חתומים גדולי הדיינים מבית הדין בבני ברק ועוד שורת רבנים.

המכתב הוא המשך ישיר למחאה בחודש אלול תשפ"ב גם אז יצאו גדולי הפוסקים בחוצץ נגד התרחבות מופעי הסליחות בליווי תזמורות וכלי נגינה, והתריעו מפני זילזול בכבוד ימי הרחמים והסליחות והפיכת עתות הרצון לערבי בידור.
כעת, עם התקרב ימי הסליחות, שבים ומשמיעים גדולי הדיינים את קול המחאה בדעת תורה נחרצת, במטרה לגדור גדר ולעמוד על משמר קדושת התפילה ומסורת הדורות.
