אור רביד: שלוש נשים וגבר נעצרו בחשד לעוקץ של מאות אלפי שקלים ממאות אנשים במסווה של החזרי מס. מחומר החקירה עולה כי שלוש מהחשודות, אם ובתה תושבות כפר כנא, וחשודה נוספת תושבת עילוט, עבדו יחד בחברה לגיטימית להחזרי מס. בעת עבודתן במקום, פנו השלוש ללקוחות שרצו לבדוק את זכאותם להחזרי מס, ואת התשלום עבור פתיחת התיק, העבירו הלקוחות לחשבון הבנק הפרטי שלהן ובהמשך לחשבון פיקטיבי שפתחו. לאחר שעקצו לקוחות רבים, עזבו האם והבת את מקום העבודה, אך המשיכו לקבל "לידים" מהחשודה הנוספת, ויחד עם בן משפחה נוסף מכפר כנא המשיכו לעקוץ לקוחות רבים, בסכומים של בין 800-400 שקלים, שרבים מהם בחרו שלא להתלונן והפנייה אליהם בוצעה באופן יזום על ידי היחידה החוקרת.
כ-59 אלף אזרחים נפגעו מאש המיליציה החות'ית מאז 2015
הרשת התימנית לזכויות וחירויות חושפת בדו"ח חדש כי מעל 17 אלף אזרחים נרצחו וכ-42 אלף נפצעו כתוצאה מירי כדורים, פגזים ומוקשים של החות'ים, ודורשת מהקהילה הבינלאומית לפעול מעבר לגינויים
דו"ח חדש שפרסמה הרשת התימנית לזכויות וחירויות מעלה כי בין ינואר 2015 למחצית הראשונה של שנת 2016 תיעדה הרשת 58,904 מקרי הריגה ופציעה של אזרחים שבוצעו על ידי המיליציות החות'יות הנתמכות על ידי המשטר האיראני.
על פי הנתונים, הפשעים כוללים 17,115 מקרי רצח, בהם 1,414 נשים ו-1,156 ילדים, לצד 41,789 פצועים, בהם 6,710 נשים ו-5,024 ילדים. מתוך סך הנפגעים, 1,637 הרוגים ו-6,135 פצועים נפגעו כתוצאה ממטענים ומוקשים שהניחו החות'ים, פגיעות שהותירו 798 אזרחים בנכויות קבועות, כולל 397 ילדים.
הארגון קרא לקהילה הבינלאומית ולאו"ם לנקוט צעדים דחופים ולהפעיל לחץ אמיתי על החות'ים כדי להגן על אזרחים ולהפסיק את השימוש במתקנים אזרחיים למטרות צבאיות. עוד הדגישה הרשת כי המשך החסינות מעונש מעודד את הישנות הפשעים וכי לא ניתן לכונן שלום בר קיימא בתימן ללא מיצוי הדין עם האחראים.
