טוביה יגלניק: התביעה המוזרה נגד הרבנות הראשית: תושב חיפה דורש 8.6 מיליון שקלים לאחר שלא קיבל מהם אישור לבעלות ושליטה על "כל האדמה אשר ברא ה’" תושב חיפה, הגיש לבית המשפט המחוזי בחיפה תביעה חריגה נגד הרבנות הראשית לישראל, בסך 8.6 מיליון שקלים, בטענה שלא נענתה בקשתו לקבל מהרבנות הראשית היתר לבעלות ושליטה על כל האדמה שברא אלוקים - על סמך פסוקים בתורה. התובע, שדורש גם שיכירו בו ככהן, טוען כי ביקש להשתמש בזכויות הללו כדי לקדם מיזם אינטרנטי שלדבריו נועד להביא לגאולת העם היהודי. לטענתו, היעדר המענה המתאים מצד הרבנות פגע ביכולתו להתפרנס, במשפחתו ובשמו הטוב.
צה"ל חיסל מפקד נוח'בה שקידם מתווי טרור והשתתף בטבח 7 באוקטובר
בתקיפה אתמול בג'באליה חוסל גם פעיל חמאס נוסף, לאחר ששניהם פעלו לשיקום יכולות הארגון והפרו את הפסקת האש
צה"ל תקף אתמול בג'באליה שבצפון רצועת עזה וחיסל את עבד אלפתאח אבו-אלעיש, מפקד נוח'בה בזרוע הצבאית של חמאס אשר פשט לשטח ישראל בטבח ה-7 באוקטובר. באותה תקיפה חוסל פעיל חמאס נוסף, ראיד עאדל מחמד עליאן.
לפי דובר צה"ל, השניים קידמו בתקופה האחרונה מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל ופעלו לשיקום יכולות הארגון תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. התקיפה בוצעה במטרה להסיר את האיום, וכוחות פיקוד הדרום הפרוסים במרחב ימשיכו לפעול בהתאם להסכם להסרת כל איום נוסף.
