פרידריך מרץ, קאנצלר גרמניה על ישראל: ישראל היא הדמוקרטיה היחידה בכל המזרח התיכון. קיומה של מדינת ישראל אינו נתון למשא ומתן עבורנו, עבור הרפובליקה הפדרלית של גרמניה. זכותה של מדינת ישראל להתקיים - כל עוד אני נושא באחריות פוליטית, תמיד נתמוך בכך גם מבחינה צבאית, כי אחרת המדינה הזו כבר לא הייתה קיימת כיום
הקוד האנטישמי החדש ברשתות: המספר 271K הפך לכלי להכחשת שואה
השימוש בנתון חלקי מארכיון גרמני זינק בכ-1,250% בשנים האחרונות, ומשמש להפצת הטענה השקרית כי בשואה נרצחו 271 אלף יהודים בלבד
המספר 271,000 הפך בשנים האחרונות לקוד אנטישמי מוביל ברשתות החברתיות, שבאמצעותו מפיצים משתמשים את הטענה השקרית שלפיה בשואה נרצחו כ-271,000 יהודים בלבד ולא שישה מיליון.
השימוש במספר זינק בכ-1,250% בין 2022 ל-2024 על רקע העלייה באנטישמיות המקוונת לאחר 7 באוקטובר, והוא מופיע בתגובות ובממים כדי להפיץ את מסר הכחשת השואה באופן חמקמק.
בישראל היום דווח, כי מקורו של המספר בנתונים אמיתיים מתוך ארכיון ארולסן בגרמניה, המרכז כ-271,000 תעודות פטירה שהונפקו לאורך השנים עבור אסירים ממספר מחנות ריכוז.
אולם, תעודות אלו מעולם לא נועדו לייצג את סך קורבנות השואה, והן אינן כוללות מיליוני בני אדם שנרצחו במחנות השמדה, בירי המוני ובשיטות רצח נוספות. מכחישי השואה לקחו נתון חלקי ממאגר אמיתי והציגו אותו באופן מעוות כספירה כוללת של הנרצחים.
