שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, אומר, כי חזרתה של ארצות הברית להתחייבויותיה מאפשרת להחזיר את העניינים למסלולם ולסיים את המצב הקיים. עראקצ'י הוסיף, בסיום הדיונים ביום הראשון של פסגת ארגון שיתוף הפעולה של שנגחאי, כי הדיונים עסקו גם במלחמה האמריקנית ובהשלכותיה. עראקצ'י הבהיר, כי מזכר ההבנות של אסלאמאבאד נכח בכל הפגישות, "זה מזכר שנחתם על ידי נשיאי שתי המדינות והופר על ידי ארצות הברית, עליה לחזור להתחייבויות שלה", דברי עקראצ'י.
מחיר הדלק לא ירד? באוצר מזהירים: "פריצה תקציבית"
גורמי המקצוע במשרד האוצר מתנגדים לסבסוד הדלק מחשש לעלות תקציבית של מאות מיליוני שקלים | הנחה של 16 אגורות לליטר תעלה כ-50 מיליון שקל בחודש | באוצר בוחנים גם אפשרות להוזלה משמעותית יותר
גורמי המקצוע במשרד האוצר מתנגדים לכוונתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ לחתום על צו שימנע את התייקרות הדלק הלילה, זאת בשל החשש מפריצה תקציבית נוספת ומחוסר יעילות בשימוש בדלק המסובסד.
לפי דיווחו של מתן חודורוב, חישובי האוצר מעלים כי מימון ממשלתי של הנחה בגובה 16 אגורות לליטר, שנועדה למנוע לחלוטין את עליית המחירים, יעלה לקופת המדינה כ־50 מיליון שקל מדי חודש.
המשמעות היא עלות של כ100 מיליון שקל עד הבחירות, וכ200 מיליון שקל עד להקמת ממשלה חדשה, אם בכלל, בעקבות הבחירות.
במקביל, נבחנת באוצר אפשרות להוזיל את מחיר הבנזין אפילו מעבר ל־16 אגורות לליטר, כך שהמחיר ירד אל מתחת ל־8 שקלים לליטר. מהלך כזה צפוי להעמיק עוד יותר את היקף הסבסוד הממשלתי.
בשלב זה ממתינים במשרד האוצר להנחיות הגורמים המשפטיים, שיבחנו האם הטבה כספית משמעותית לציבור בתקופת הבחירות, מעבר להקפאת המחיר הנוכחי, עומדת באמות המידה החוקיות והאם ניתן לקדם אותה.
