מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 30°c
באר שבע 32°c
חיפה 28°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 31°c
כ"א אלול התשפ"ו | 03.09.2026
תל אביב 30°c
באר שבע 32°c
חיפה 28°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 31°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

במשך 3 שעות מתחילת המתקפה: נתניהו לא ביקש לדבר עם הרמטכ"ל

נתניהו קיבל שתי שיחות כבר ב-06:29 וב-06:40, אך לא ביקש לשוחח עם הרמטכ"ל. השיחה הראשונה ביניהם התקיימה ב-09:45, יותר משלוש שעות לאחר תחילת המתקפה. שלשום טען: "אם היו מעירים אותי, הכול היה נראה אחרת"

במשך 3 שעות מתחילת המתקפה: נתניהו לא ביקש לדבר עם הרמטכ"ל
נתניהו והלוי במהלך המלחמה צילום: לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו לא ביקש לשוחח עם הרמטכ"ל בבוקר 7 באוקטובר עד להערכת המצב שהתקיימה בשעה 09:45, כך פורסם הבוקר (חמישי) בכאן חדשות ברשת ב'.

לפי הדיווח, גם לאחר תחילת מתקפת חמאס ושתי שיחות הטלפון שקיבל ראש הממשלה בשעות 06:29 ו-06:40, נתניהו לא ביקש לשוחח עם הרמטכ"ל. ככל הידוע, השיחה הראשונה ביניהם התקיימה רק בהערכת המצב מאוחר יותר באותו בוקר.

הפרסום מגיע יומיים לאחר שנתניהו טען בסרטון שפרסם ברשתות החברתיות כי בכירי מערכת הביטחון החליטו שלא להעיר אותו במהלך הלילה, מחשש שתגובה ישראלית תוביל להסלמה מול חמאס.

נתניהו הקריא בסרטון פרוטוקול שלטענתו כלל בקשה של ראש השב"כ לשעבר רונן בר להיות ב"כוננות בינונית חשאית, כדי לא ליצור מיסקלקולציה". לדבריו, במסמך נכתב גם כי "לעת עתה, יש להימנע מפעילות רחבה".

ראש הממשלה טען כי הרמטכ"ל, ראש השב"כ וראש אגף המודיעין חששו כי אם יעירו אותו הוא יורה על פעולה שתוביל לעימות מול חמאס, שבאותה עת האמינו כי הוא מורתע.

"הם חששו שאם הם יעירו את ראש הממשלה, אני אפעיל את חיל האוויר, ואעיר את כל צה"ל, ולא אתן למישהו להתקרב לגדרות - כי נהרוג אותם מיד", אמר נתניהו.

"אם היו מעירים אותי, הכול היה נראה אחרת", סיכם.

בנימין נתניהו הרצי הלוי מלחמת חרבות ברזל חמאס

 צבע אדום

art